12 Ağustos 2017 18:06

Gazeteci Berhan Soner'in tutuklanmasına ÇGD Bursa'dan tepki

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner'in tutuklanmasını protesto etti.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner'in tutuklanmasını yazılı bir açıklama yayınlayarak kınadı.

İnternet üzerinden aldığı domainlerle başkaları için web sayfası oluşturan Berhan Soner, hazırladığı sayfalardan yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek 10 Ağustos Perşembe günü evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. Terörle Mücadele Şubesi tarafından bir gün gözaltında tutulan Soner, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanarak Bursa H Tipi Cezaevine yerleştirildi.

Berhan Soner'in tutuklanmasına tepki gösteren Çağdaş Gazeteciler Bursa Şubesi yazılı bir açıklama yaparak tutuklamayı protesto etti. Açıklamada, OHAL'in İlan edilmesi ile birlikte baskıcı yönetime meşruluk kazandıracak uygulamaların öncelikle gazetecilik mesleğini hedef aldığı vurgulandı. "Türkiye'de iktidarın basın hak ve özgürlüklerini getirdiği noktanın yansımalarını kaygıyla izlemekteyiz. Daha önce bir çok meslektaşımızın tutuklanmasında olduğu gibi yeni tutuklamalar da hak ve özgürlükler noktasında demokrasiye darbe vurmaktadır" denilen açıklamada geçtiğimiz aylarda Çağdaş Gazeteciler Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ozan Kaplanoğlu'nun da haksız şekilde tutuklandığı belirtildi. Bursa'da Nilüfer Belediyesi bünyesinde müdürlük vasfı bulunan bir gazetecinin kaçma şüphesi ile tutuklu yargılanmasına karar verilmesinin kabul edilemez bir tutum olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında, Berhan Soner'in ifadesinde gezite.org internet sitesinin domain hizmetini sağladığı, bunun gibi onlarca site için aynı hizmeti sağlamaya devam ettiği fakat içerik olarak sitelerde herhangi bir faaliyetinin olmadığı ve bunu iş olarak yaptığını belirtmesine, gezite.org internet sitesini Barış Yıldırım için aldığını ve içeriğini onun hazırladığını söylemesine rağmen kuvvetli suç şüphesi kanaati ile tutuklandığı kaydedildi.

"Bizler gazetecilik mesleğini onurlu bir şekilde yürütmeyi hedef edinmiş gazeteciler olarak halkın ve haklının yanında her zaman olduğumuzu bildiriyor, somut olmayan delillerle gazetecilerin tutsak edilmelerini kınıyoruz" denilen açıklamada Soner'e ve gazeteciliğe yönelik baskılara son verilmesi talep edildi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor Giuliano transferi için FIFA'ya gidiyor

SONRAKİ HABER

Dağdan koparak düşen kayadan son anda kurtuldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...