'Nuriye ve Semih' diyen TAYAD'lı aileler gözaltına alındı

Hapishanelerdeki tek tip kıyafet uygulamasına karşı TAYAD'lı aileler eylem yaptı, polis 'Nuriye ve Semih' diyenleri gözaltına aldı.

12 Ağustos 2017 14:21
Paylaş

İstanbul'da Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen TAYAD'lı ailelerin hapishanelerde dayatılmak istenen tek tip kıyafete karşı yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Eyleme katılan 4 kişi darbedilerek gözaltına alındı.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen TAYAD'lı aileler “Hapishanelerde dayatılan tek tip elbise kefendir. Giymedik giymeyeceğiz” pankartı açarak “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Tek tip elbise kefendir, giymedik giymeyeceğiz” sloganları attı.

Burada açıklama yapan TAYAD'lı aileler, "Bir yılı geçen OHAL'de her hakkımızı rafa kaldıran, keyfilikte sınır tanımayan faşizm, nefes almamızı, burada açıklama yapmamızı lutüf olarak görmekte. Biz bu alanlarda açıklama yapmak için katledildik, tutuklandık. Geçen hafta Nuriye ve Semih dediğimiz için gözaltına alındık. Hiç bir baskı Nuriye ve Semih dememizi engelleyemez. Meydanlarımızı teslim alamadıkları için bizlere saldırıyorlar. Evlatlarımıza tek tip kiyafet giydireceklerini açıkladılar. Biz tutsakların yanında olacağız. Evlatlarımızın başına gelecek her şeyden tek tip kıyafet giydireceğiz diyenler sorumludur" dedi. 

Açıklama sonrası TAYAD'lı aileler darbedilerek gözaltına alındı. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Deriteks Sendikası Genel Kurulu başladı

SONRAKİ HABER

CHPli Tanrıkulu'ndan 'bağımsız yargı' sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa