12 Ağustos 2017 13:52

Hamaratlı Tekstil işçileri sendikalaştı

İstanbul Sultangazi'deki Hamaratlı Tekstil’de çalışan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve insanca bir ücret için TEKSİF’te örgütlendi.

Paylaş

İstanbul’da bulunan Hamaratlı Tekstil’de çalışan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve insanca bir ücret için TEKSİF’te örgütlendi.

Sultangazi ilçesinde bulunan Hamaratlı Tekstil’deki işçiler, Sultangazi Belediyesi Konferans salonunda bir araya geldi. 100’ü aşkın işçinin katıldığı toplantıda TEKSİF yöneticileri de yer aldı. İşçiler, gece gündüz ev ev dolaşarak bir araya geldiklerini ve çoğunluğu sağladıklarını ifade etti.

TEKSİF Genel Başkan Danışmanı Faruk Büyükkucak da mevcut iktidarın kendinden öncekiler gibi sermayeden yana, emek karşıtı olduğunu söyledi. Emeğin ezildiğini dile getiren Büyükkucak, “Demokrasi rafa kaldırılmış, tüm yasalar OHAL nedeni ile hiçe sayılıyor” dedi. İşçilerin açlık sınırının altında ücret aldığını belirten Büyükkucak, “Emeğe saygı duymayan, insana saygı duymayan işverenler var. Bu fabrika sahibi İrfan Özhamaratlı, işçiler üzerinden kazandığı para ile zenginleşti, inşaat ve enerji sektörüne yatırım yapıyor. Sadece İrfan Özhamaratlı değil sermayenin hiçbir kesimi sendikayı istemiyor” diye konuştu.

TEKSİF Topkapı Şube Başkanı Özcan Bahar da şu an sendikalı olan her işyerinde işçilerin türlü baskılarla karşılaştığını belirterek “Birlikte durarak, dayanışma içinde mücadele ederek taleplerimizi işverenlere kabul ettirebiliriz” dedi.

Hamarat Tekstil patronu ile görüşme çabalarının sürdüğünü ifade eden sendikacılar, “İşçilerin taleplerinin gerçekleşmesi için gerekiyorsa iş yavaşlatırız, yemek boykotu yaparız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şili’de eğitimciler greve çıkıyor

SONRAKİ HABER

Bosna'da savaş sonrası medyaya güven azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa