12 Ağustos 2017 13:00

'OHAL’i kendimize ilan ediyoruz diyenler yalan söylüyorlar'

Musa Anter Parkı'nda süren Adalet ve Vicdan Nöbeti’nde konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, OHAL uygulamalarını eleştirdi.

Paylaş

HDP tarafından başlatılan 'Vicdan ve Adalet devam ediyor. HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, nöbetin devam ettiği Musa Anter Parkı'nda olağanüstü hal uygulaması nedeniyle hükümeti eleştirdi.

Van'da 5 gündür devam eden 'Adalet ve Vicdan Nöbeti'ne, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP, DBP Van il ve ilçe örgütleri ile kadınlar katıldı. HDP Van milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, AKP hükümetinin 15 Temmuz sonrası OHAL'i halka değil kendine alan ettiği açıklamasını eleştirerek "Sadece OHAL’de kapatılan 24 kadın derneği var. OHAL’i kendimize ilan ediyoruz diyenler yalan söylüyorlar. OHAL’i kadınlara çocuklara muhaliflere ilan etmişlerdir. Dernekler kapatılınca; çocuk istismarıyla mücadele, şiddete uğrayanlara psikolojik destek, çocuk yaşta evliliklerle ilgili çalışmalar yarım kaldı. Sığınma evleri, kreşler kapatılmıştır. Ama Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca kurulan boşanma destek merkezleri yüzde 90 oranında artmıştır. Kadınları boşanma kararlarından caydırmaya yönelik çalışan merkezlerdir bunlar." dedi.

'KAYYUM ATANAN BELEDİYELER KARAKOLA DÖNÜŞTÜ'

Belediyelere atanan kayyumları da eleştiren Ertan, "Vali ve kaymakamlar, atanmış memurlardır. Kentlerle bağları sadece 3 imzaya bağlıdır. 3 imza ile atanan memurlar halkı gerecek politikalara da imza atmışlardır. Artık kimse belediyelere gitmiyor. Belediyeler karakollara dönüşmüş durumdadır" dedi. (Van/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TV10 emekçileri 45. haftada da Galatasaray Meydanı'nda

SONRAKİ HABER

Heykeltraş Aktürk: Çamuruma artık kadın ile can veriyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...