12 Ağustos 2017 12:34

TV10 emekçileri 45. haftada da Galatasaray Meydanı'nda

KHK ile kapatılan TV10'un çalışanları, televizyonlarının tekrar açılması talebi ile 45. haftada Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’un çalışanları, televizyonlarının açılması talebi ile 45’inci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Eylem, TÜM-TOK Derneği, Munzur Çevre Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Cumartesi Anneleri, Alevi Dernekleri ve çok sayıda yurttaşın desteği ile yapıldı. Eylemde, "Alevilerin sesi TV10 susturulamaz" ve "Herkes için adalet" pankartı açılarak "Özgür basın susturulamaz", "TV10 Alevilerin vicdanıdır, susturulamaz" dövizleri taşındı.

'SESİMİZ OLAN KANALLAR KAPATILDI'

TÜM-TOK Derneği Başkanı Hasan Bayrak, emekten, haktan yana olan televizyonların kapatıldığını vurguladı. Bayrak, "Özgür basını olmayan toplumlar faşizm kıskacında ezilmeye mahkumdur. Şimdi sesimizin kısıldığını daha iyi anlıyoruz. Sesimiz, soluğumuz olan kanallar kapatıldı. Hayatın Sesi TV, İMC TV, Yol TV bunlardan bazılarıydı. Kapatılan kanalların derhal açılmasını istiyoruz" dedi. 

'YANGINLARA SES VERELİM, TALANA DUR DİYELİM'

Bayrak'ın ardından söz alan Munzur Çevre Derneği Başkan Vekili Ali Yıldız da ülkenin dört bir yanının yangın yeri haline geldiğini ve iktidarın herkesi susturmaya ve baskı altına almaya çalıştığını söyledi. İnsanların işini kaybettiği için direndiğini ve bu yüzden gözaltına alındıklarını da aktaran Yıldız, "Demokratik kurumlara karşı baskılar artarak devam ediyor. Yaşam alanlarımız yakılıyor" dedi. Dersim ve Şırnak'ta yaşanan orman yangınlarına da değinen Yıldız, "Tüm canlılar yok ediliyor. Yangınlara ses verelim, talana dur diyelim. Basına ve kamuoyuna saldırılara da artık yeter diyelim. Bıçak kemikte, sessiz kalmanız mümkün değil. İnsanların yaşam haklarına yönelik müdahalelere engel olmamız gerek" şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM, bu defa da hatalı hesaplamayla mağdur etti!

SONRAKİ HABER

'OHAL’i kendimize ilan ediyoruz diyenler yalan söylüyorlar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa