12 Ağustos 2017 12:07

Adriyatik'i tekneyle geçen kadınlar yaşadıklarını anlattı

Adriyatik’i ‘Kadından kaptan olmaz’ diyenlere inat geçen 3 kadın, seyir boyunca yaşadıklarını anlattı

Paylaş

Bodrum'dan 'Tutkum’ teknesiyle denize açılan, 57 yaşındaki Ceyda Güleçyüz, 52 yaşındaki Neşe Vidinli Hasipek ve 58 yaşındaki Pırıl Adanalı'dan oluşan Deniz Tutkusu Seyirde ekibi, Adriatik Denizi seferini ve yaşadıklarını paylaştı. 

Bodrum Deniz Müzesi tarafından düzenlenen galeri sohbetleri 'Denizden Gelen Sesler'e, Ceyda Güleçyüz, Neşe Vidinli Hasipek ve Pırıl Adanalı'dan oluşan Deniz Tutkusu Seyirde ekibi konuk oldu. 

23 Nisan'da Milta Bodrum Marina'dan 'Tutkum' teknesiyle denize açılan ve Adriatik Denizi'ni geçen ekip, söyleşide seyirleri ile ilgili bilgi verdi. 70 gün süren ve Yunanistan, Korint, İtalya'ya, Hırvatistan'a ulaşıp tekrar dönerek 2 bin 100 mil yol yapan yelken tutkunu 3 kadın, seyir boyunca yaşadıklarını, karşılaştıkları zorlu hava koşulları ile mücadelelerini deniz tutkunları ile paylaştı.

Tutkum teknesinin sahibi ve kaptanı olan Neşe Vidinli Hasipek, "Kadından kaptan olmaz" diyenlere inat olarak bu seyri gerçekleştirdiklerini belirterek, "70 gün süren ve 2100 mil yol yaptığımız seyirde gittiğimiz her ülkede ve her limanda Türk kadınının gücünü ve farklılığını anlatıp, denizlerde de olduğumuzu gösterdik. Bazıları oldukça şaşırdı ve ‘Teknede mutlaka bir erkek vardır' diyerek tepki verdi. Gittiğimiz yerlerde, limanlarda da kadın denizci göremedik desek yeridir. Ama kadınların da yelken yapabildiğini denizlerde olduğunu göstermek için çıktığımız bu seyrimizde amacımıza da ulaştık. Türk bayraklı teknemizde Adriatik denizini geçip geri dönererek seyrimizi tamamladık. Bizim gibi deniz tutkunu kadınlara da örnek olmayı diliyoruz" dedi.

Deniz Tutkum Seyirde ekibi, daha sonra seyirle ilgili hava ve yolculuk koşulları ile ilgili bilgiler verdi. Söyleşi soru cevap bölümü ile sona erdi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekillerinin aracı keyfi şekilde durduruldu

SONRAKİ HABER

HDP’den Eren Bülbül için başsağlığı mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa