12 Ağustos 2017 11:00

Bağkur emeklilerinin düşük maaşı Meclis gündemine taşındı

CHP Milletvekili Gürer, 720 lira prim ödemelerine karşın 620 lira maaş alan Bağkur emeklilerinin durumunu Meclis'e taşıdı.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bağkur emeklilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde ayda 720 lira prim ödeyen vatandaşın, kendisine bağlanan 620 liralık emekli maaşıyla nasıl geçineceğini sordu.

4 KİŞİLİK AİLENİN AÇLIK SINIRI 1500, EMEKLİ MAAŞI 620 TL

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1500 liraya dayandığı Türkiye’de bir emeklinin 620 lira ile geçinmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Gürer, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde Bağkur’a ayda 720 lira prim ödeyerek emekli olarak bir vatandaşa 620 lira emekli maaşı bağlandığını belirterek “Maliye Bakanlığı olarak bu kapsamdaki emeklilerimiz için bir iyileştirme düşünüyor musunuz? Ya da bu ücretle nasıl geçineceklerine yönelik bir öneriniz var mı?​” diye sordu. 
 
Türk-İş’in yaptığı ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı’ araştırmasına göre, ülkemizde dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarının 1479 lira olduğunu, yoksulluk sınırının ise 4878 lire olarak belirlendiğini anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde emeklilere hak edilen değer verilmiyor. AKP hükümeti her seçim döneminde emekliler için iyileştirme yapacağını açıklamasına rağmen emeklilerin yaşam standartları her geçen yıl biraz daha kötüleşmektedir. Göstermelik olarak artan maaşlar ise enflasyon karşısında erimektedir” dedi. 

EMEKLİ MAAŞI ÖDENEN PRİMDEN DAHA AZ

Emeklilik sistemindeki çarpıklığa da vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vatandaş aylık 720 lira prim ödeyip kendisine 620 lira maaş bağlanıyorsa, bu sistemin aksayan yönlerinin varlığı kabul edilerek sorun çözülmelidir. Emeklilerimize ödediği prim miktarından daha az maaş bağlanmaktadır. Bağlanan maaş emekli için normal yaşam şartlarının çok altındadır “şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’deki orman yangınlarına tepki: Bu ateş sizi de yakar

SONRAKİ HABER

Mamak’taki nöbete müdahale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...