12 Ağustos 2017 10:49

CHP Milletvekili Arslan'dan Ayhan Oğan hakkında suç duyurusu

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 'Yeni bir devlet kuruyoruz' diyen Ayhan Oğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "Yeni bir devlet kuruyoruz" diyen Ayhan Oğan hakkında, "Anayasal düzene karşı suç işlemek" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, bir TV programında "Yeni bir devlet kuruyoruz" açıklamasında bulunan Ayhan Oğan hakkında suç duyurusunda bulundu ve Oğan hakkında yakalama kararının çıkarılmasını talep etti. Ayhan Oğan'ın sözlerinin Anayasal düzene karşı işlenmiş açık bir suç olduğunu belirten Arslan, Türk Ceza Kanununun "Anayasayı İhlal", "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak" suçlarının işlendiğinin sabit olduğunu belirtti. Milletvekili Kazım Arslan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Denizli'de verdiği suç duyurusunda, Ayhan Oğan hakkında, Anayasamıza, TCK 309 md. ve 302 md. uyarınca cezalandırılması için acilen gerekli soruşturmanın yapılmasını, yakalama kararı çıkarılmasını, hakkında kamu davası açılmasını ve en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Suç duyurusunda CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın yanı sıra CHP Denizli Merkezefendi İlçe Örgütü üyeleri Mehmet Şahal, Yusuf Balık, Nazmi Hava, Egemen Gümen, Adil Eriş, Kemal Gürsel'in de imzaları yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Meryem Soylu serbest bırakılsın'

SONRAKİ HABER

Dersim’deki orman yangınlarına tepki: Bu ateş sizi de yakar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa