12 Ağustos 2017 10:36

TDİ: Tek tip FETÖ'cülere değil tüm topluma dayatmadır

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), cezaevlerinde getirilmek istenen tek tip kıyafet uygulamasını protesto etti.

Paylaş

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), cezaevlerinde getirilmek istenen tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Galatasaray Lisesi önündeki eylemde bir araya gelen TDİ üyeleri, "Tek tip elbise dayatmasına izin vermeyeceğiz" pankartı açarak, "Kitap yasağına son", "Tek tip'e hayır", "Tek tip işkencedir", "Tutsaklar teslim alınamaz" dövizleri taşıdı. Sık sık "Tek tip elbiseye hayır", "Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı. 

ÜÇ KİŞİLİK HÜCRELERDE 10'DAN FAZLA KİŞİ KALIYOR

Basın açıklamasını okuyan TDİ Dönem Sözcüsü Ziya Karagül, 15 Temmuz sonrası cezaevlerinin toplama kampı haline getirilmek istendiğini söyledi. 

Karagül, "Üç kişilik hücrelerde on ve daha fazla tutsak konuluyor. Yaşamsal olarak zaruri tüm meteryal ve eşyalar ellerinden alınıyor. Görüş hakları keyfi nedenlerle ellerinden alınıyor. Hasta tutsaklar için bırakalım hastaneye cezaevi revirine çıkmak bile sayısız dayatma ile işkenceye dönüştürülüyor" dedi. 

Hücrenin içinin ya da dışından çeşitli yöntemlerle kontrol ve denetim altına alınmak istendiğine değinen Karagül, her alanda "gözümüz üstünüzde" mesajının verilmek istendiğine dikkat çekti. 

'KHK ÇIKMADAN TEK TİP ELBİSE CEZAEVLERİNDE HAYATA GEÇTİ'

Saldırıların tek tip elbise saldırısıyla pekiştirilmeye çalışıldığına değinen Karagül, "Tayyip Erdoğan'ın eline mikrofonu aldığı her yerde dillendirdiği hatta işi ifrada vardırarak rengini bile tartışacak kadar kendini kaybettiği, Bekir Bozdağ'ın 'Bir KHK'ya bakar' diyerek hazırlıkların yapıldığını söylediği tek tip elbise daha o KHK bile çıkmadan zindanlarda fiilen hayata geçirilmeye başlandı" dedi. 

Erdoğan'ın ağzından çıkan sözün yeterli olduğu bir rejime karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Karagül, tek tip elbise dayatmasının FETÖ'cülere değil tüm topluma dönük bir saldırı olduğunu vurguladı. 

'ÇİZDİĞİMİZ SINIRLAR DIŞINA ÇIKAN HERKES HEDEFİMİZDİR'

Karagül, "Tek tip elbise saldırısındaki bu yaklaşımla tüm bir topluma 'Biz istediğimizi istediğimiz gibi yaparız. Çizdiğimiz sınırlar dışına çıkan herkes hedefimizdir. Ya itaat edeceksiniz ya da... denilmektedir" ifadelerine yer verdi. 

12 Eylül'de mahkemelere iç çamaşırlarla çıkarılma olaylarını ve karşı çıkışları hatırlatan Karagül,  tek tip elbise dayatmasına da karşı durulacağını anlattı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Uluer'in tedavisi sürüyor, arkadaşları hastane önünde

SONRAKİ HABER

'Meryem Soylu serbest bırakılsın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa