12 Ağustos 2017 08:51

Özgür Gündem nöbetçisi Murat Çelikkan cezaevine uğurlandı

Özgür Gündem’in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığı için ceza alan Murat Çelikkan cezaevine uğurlandı

Paylaş

Özgür Gündem’in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası alan insan hakları savunucusu gazeteci Murat Çelikkan, 14 Ağustos Pazartesi günü teslim olacak.

Gazeteciler ve hak örgütlerinden arkadaşları Murat Çelikkan’ı dün gece uğurladı.

Bianet’ten Haluk Kalafat’ın haberine göre geceye Çelikkan gibi Özgür Gündem’in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan gazeteciler Nadire Mater, Tuğrul Eryılmaz, Yıldırım Türker, Mehmet Güç ve sanatçı Deniz Türkali, Çelikkan’ın direktörü olduğu Hakikat, Adalet, Hafıza Merkezi çalışanları, hak savunucuları ve gazeteci arkadaşları katıldı. Çelikkan 45 gün cezasını ceza infaz kurumunda geçirdikten sonra denetimli serbestlikten yararlandırılmazsa, infaz yasası gereği 13 ay boyunca Türkiye’nin tutuklu gazetecilerinden biri olacak.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme, 16 Mayıs 2017 tarihinde Çelikkan’ı “terör propagandasına” ilişkin Terörle Mücadele Kanunu 7/2 maddesince mahkum etmişti. Bülent Dalkıran (mahkeme başkanı), Pınar Gezen Atanian ve Kadri Arslan’dan oluşan mahkeme heyeti, “Sanığın duruşmadaki davranışları ile yeteri kadar pişmanlık göstermemiş olması nedeniyle” diyerek cezada indirime gitmemiş ve cezanın ertelenmesi yönünde bir karar da vermemişti. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Barselona Havaalanı'nda grev

SONRAKİ HABER

Kitap atölyesinin çalışmalarını belediye feshetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...