12 Ağustos 2017 08:18

Kozluk'ta patlama: 2 asker hayatını kaybetti

Batman’ın Kozluk ilçesinde askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 asker hayatını kaybetti

Paylaş

Batman'ın Kozluk ilçesi'nde arama- tarama faaliyeti yapan askeri birliğin geçişi sırasında PKK’liler tarafından önceden yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker hayatını kaybetti.

Kozluk İlçesi'ne bağlı Gümüşörgü Köyü Jandarma Karakolu bölgesinde bu sabah saat 07.00 sıralarında Jandarma Özel Harekat timleri arazi arama- tarama faaliyetine başladı. Önceden yerleştirilen patlayıcıyı, askerlerin geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada 2 asker hayatını kaybetti.

Bölgeye sevk edilen takviye birlikler, geniş kapsamlı operasyon başlattı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Batman Valiliği, 2 askerin hayatını kaybettiği patlama ile ilgili açıklamasında şöyle denildi: "İlimiz Sason- Kozluk ilçeleri ara hattında başlayan ‘Şehit Uzman Jandarma Ali Gülnar-7 Operasyonu’nda 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü icra edilen temas araması faaliyetinde emniyet için görevlendirilen Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı personelinin Acı Tepe bölgesinde basma düzenekli olduğu değerlendirilen el yapımı patlayıcıya saat 07.45 sıralarında basması sonucu bir jandarma uzman çavuşumuz ve bir jandarma uzman onbaşımız olmak üzere iki askerimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır dileriz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir." (BATMAN)
 

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM: 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında hata var

SONRAKİ HABER

Ankara YHT Garı'nda tavan çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...