12 Ağustos 2017 04:52

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan gözaltına alındı

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan Adana’da gözaltına alındı.

Paylaş

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan Adana’da sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı eve yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındığı belirtilen Arslan’ın dosyasında "gizlilik" kararı olduğu için gerekçesi açıklanmadı.

Arslan’ın kaldığı ev ise polisler tarafından didik didik aranarak, dağıtıldı.

Arslan, dün HDP Adana İl Örgütü’nün “Durmayalım Dur Diyelim” sloganıyla düzenlediği halk buluşmasına katılmıştı.

‘EŞ BAŞKANIMIZI GÖZALTINA ALARAK ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLEMEK İSTİYORLAR’

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Eş Genel Başkanları Mehmet Arslan'ın Adana'da gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Adresi ve siyasi konumu belli olan bir başkanın bu şekilde gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Özdemir, kongreden sonra halk buluşmaları gerçekleştirdiklerini belirterek gözaltı ve tutuklamalarla çalışmalarının engellenmek istendiğine dikkat çekti. 

‘OPERASYONUN ŞEKLİ BİLİNÇLİ OLARAK SEÇİLMİŞ’

Özdemir, yaptıkları halk buluşmalarının topluma bir canlılık kattığını belirterek, bu canlılıktan korkanların operasyonla gözaltına alma yöntemine başvurduğunu sözlerine ekledi. Siyasi bir partinin eş genel başkanının “şafak operasyonu” adı altında gözaltına alınmasının kabul edilmez olduğunu ifade eden Özdemir, operasyonun bilinçli olarak yapıldığını söyledi. 

‘HALK BULUŞMALARI DEVAM EDECEK’

Özdemir, uygulanan hukuksuzlukları tanımadıklarını ve kabul etmeyeceklerini ifade etti. Halk buluşmalarının Türkiye’nin her yerinde ciddi bir karşılık bulduğunun altını çizen Özdemir, operasyonların bu çalışmalara bilinçli bir darbe amacı taşıdığını kaydetti. DBP’ye dönük bilinçli bir saldırı yapıldığını dile getiren Özdemir, tüm baskı, saldırı, gözaltı ve tutuklamalara inat çalışmalarını daha güçlü bir şekilde yürüteceklerini söyledi.(DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Suriyeliler evlerine geri dönüyor

SONRAKİ HABER

Hizan’da sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...