11 Ağustos 2017 23:25

14 yıl sonra yine Fenerbahçe: Göztepe bıraktığı yerden...

2003’te Süper Lig’e İzmir’deki Fenerbahçe maçıyla veda eden Göztepe, 14 yıl aradan sonra lig serüvenine kaldığı yerden, aynı rakiple devam ediyor.

Paylaş

14 yıl sonra Süper Lig’e çıkan Göztepe, ilk hafta mücadelesinde Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Ancak taraftarın hasreti bugün dinmeyecek. Sarı kırmızılılar, geçtiğimiz sezon Süper Lig’e yükselme maçında yaşanan olaylarda alınan ceza sebebiyle bugün Fenerbahçe karşısında taraftarından mahrum olacak.

İKİ TAKIM DA YEPYENİ

Yeni sezona Tamer Tuna yönetiminde başlayan Göztepe, Sabri Sarıoğlu, Selçuk Şahin, Mathieu Peybernes, Prince Segbefia, Oscar Scarione, Andre Castro, Alex Ngando ve Nabil Ghilas’ın da aralarında olduğu çok sayıda transfere imza attı.

Aykut Kocaman’ı yeniden takımın başına getiren ve şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan Fenerbahçe ise Nabil Dirar, Mathieu Valbuena, Mauricio Isla, Mehmet Ekici, Carlos Kameni’yi kadrosuna kattı. Sarı lacivertliler Roberto Soldado ile de prensip anlaşmasına vardı.

FENERBAHÇE DEPLASMANDA İYİ AÇAMIYOR

Fenerbahçe geride kalan 59 sezonda ilk hafta maçlarında 38 galibiyet aldı 11 beraberlik 10 yenilgi yaşadı. Sarı lacivertliler son yıllarda ise deplasmandaki açılış maçlarında kötü sonuçlar alıyor. Fenerbahçe son 3 deplasman açılış maçında galibiyet alamadı.

GÖZ GÖZ-FENERBAHÇE REKABETİ

Göztepe, Fenerbahçe ile oynadığı 46 lig maçında 7 galibiyet 18 beraberlik 21 yenilgi aldı. Göz Göz’ün galibiyetlerinden beşi iç sahada geldi. 

Göztepe’nin Süper Lig’den düşmeden önce oynadığı son maç 2002/03 sezonunda iç sahada Fenerbahçe karşısındaydı. İki takım Sergey Rebrov ve Cem Baki’nin karşılıklı golleriyle sahadan beraberlikle ayrılmıştı. O sezon takımların oynadığı iki maç da berabere bitmişti.

Yaşar Kemal Uğurlu’nun yöneteceği maç 21.45’te Bornova İlçe Stadyumunda oynanacak.

GÜNÜN PROGRAMI

Süper Lig’de günün diğer maçları ise şöyle: 20.00 Akhisar Belediyespor-Sivasspor * 20.00 Gençlerbirliği-Karabükspor * 21.45 Alanyaspor-Kasımpaşa. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Premier Lig’de devler sahnede

SONRAKİ HABER

'Herkesin eşit olduğu bir gelecek istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...