11 Ağustos 2017 23:15

Premier Lig’de devler sahnede

2017/2018 sezonunun başladığı İngiltere Premier Lig’de ilk hafta maçlarında bugün 14 takım sahaya çıkıyor.

Paylaş

Türkiye gibi İngiltere de futbola ‘merhaba’ dedi. Premier Lig’de ilk hafta maçlarında bugün 14 takım sahaya çıkıyor.

LIVERPOOL DEPLASMANDA

Günün ilk maçı 14.30’da Watford’la Liverpool arasında. 1990’dan beri şampiyonluğa hasret olan Liverpool, kadrosuna hücuma dönük kanat oyuncusu Mohammed Salah ve Sol Bek Andrew Robertson’ı katarak sezona başlıyor. Büyük bir transfer hareketliliğinin yaşandığı ligde bu isimlerin Liverpool’ı ne kadar ileriye taşıyacağı şüpheli. Jürgen Klopp’un öğrencileri takımın durumuna ilişkin ilk ipucunu bugün zorlu Watford deplasmanında verecek.

CHELSEA UNVANINI KORUMAK İSTİYOR

17.00’de oynanacak maçlarda son şampiyon Chelsea, Burnley’i ağırlıyor. Teknik Direktör Antonio Conte ile golcü Diego Costa’nın yaşadığı anlaşmazlık üzerine Real Madrid’den Alvaro Morata’yı transfer eden Maviler, Monaco’dan orta saha oyuncusu Tiemoue Bakayoko’yu N’Golo Kante’nin yanına ekledi. İhtiyarlayan John Terry’nin ayrılması sonrası stopere de Roma’nın Almanya milli takımı patentli oyuncusu Antonio Rüdiger alındı. Nemanja Matic ise bu sezon Chelsea’de kadroda görmeyeceğimiz isimlerden.

REKORTMEN CITY MERAKLA BEKLENİYOR

Transferin en hareketli takımı Manchester City ise Pep Guardiola’nın ikinci sezonunu ligin yeni takımı Brighton & Hove Albion karşısında 19.30’da açıyor.

Sağ ve sol bekine rekor ücretle Kyle Walker ve Benjamin Mendy’i getiren, Fransa şampiyonu Monaco’nun hücum beyinlerinden Bernardo Silva’yı kadrosuna katan, kaleye Benfica’dan Erderson’u transfer eden City, bu isimler ve daha fazlası (Danilo, Douglas Luiz) için toplam 216 milyon sterlin harcadı. Yeni City’nin Guardiola’nın istediği futbolu sahaya yansıtıp yansıtamayacağı merak konusu. Premier Lig’de günün diğer maçları şöyle: 17.00 Crystal Palace-Huddersfield Town * Everton-Stoke City * Southampton-Swansea City * West Bromwich-Bournemouth. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de çatışma: 1 asker hayatını kaybetti, 2 asker yaralı

SONRAKİ HABER

14 yıl sonra yine Fenerbahçe: Göztepe bıraktığı yerden...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...