11 Ağustos 2017 22:15

Dersim'de çatışma: 1 asker hayatını kaybetti, 2 asker yaralı

Dersim'in Çiçekli köyü kırsalında operasyon düzenleyen TSK birlikleri ile PKK arasında çıkan çatışmada, 1 asker hayatını kaybetti, 2 asker yaralandı.

Paylaş

Dersim'in merkez Çiçekli köyü kırsalında operasyonlarını sürdüren TSK birliklerine, saat 23.00 sıralarında PKK'liler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 3 asker yaralandı. TSK birliklerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Bölgeye takviye olarak jandarma özel harekat timleri sevk edilirken, yaralılar çatışma bölgesinden helikopterle alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Çatışmanın ardından bölge fırtına obüsleriyle yoğun ateş altına alındı. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

AĞIR YARALI ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Yaralı 3 askerden durumu ağır olan 1'i tedaviye alındığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Yaralı olan 2 askerin tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA 

Tunceli Valiliği, gece yarısı 1 askerin hayatını kaybettiği , 2 askerin de yaralandığı çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Tunceli Merkez Esenyurt Mahallesi bölgesinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca  icra edilen operasyon esnasında; bir grup teröristle sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş, 2 kahraman askerimiz de hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyidir. Bölgede kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam edilmektedir. Şehidimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Kederli ailesinin ve milletimizin başı sağolsun." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

9 yaşındaki çocuk, serinlemek için girdiği denizde boğuldu

SONRAKİ HABER

Premier Lig’de devler sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...