11 Ağustos 2017 17:50

Tutuklu Cumhuriyetçiler: Tek tip kıyafet asla giymeyiz

Cumhuriyet davasında tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları tek tip elbiseyi asla giymeyeceklerini belirtti.

Paylaş

Cumhuriyet davasında tutuklu bulunan Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları 'Bedeline katlanırız ama tek tip kıyafet asla giymeyiz' dedi.

Cumhuriyet davasında tutuklu bulunan dört isim Akın Atalay, Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve Murat Sabuncu, tek tip elbise giyme zorunluluğuna asla katlanmayacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet’in haberine göre Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi üyelerinin ziyaret ettiği Cumhuriyetçiler, basın örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve halkın 11 Eylül’deki duruşmaya katılarak dayanışma göstermesini istedi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Silivri’de tutuklu gazetecilere tek tip elbise kararından söz ettiğini ve “Giyer misiniz?​” diye sorduğunu, gazetecilerin ise “Asla giymeyiz. Bedeline katlanırız ama asla giymeyiz” dediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir davaya ‘Hero’ tişörtüyle gelen sanığın tepki çekmesinin ardından terör suçları ve ‘FETÖ’ davalarından yargılanan sanıklara tek tip elbise giydirilebileceğini açıklamıştı. Cumhuriyetçiler de hayata geçerse, bu uygulamadan nasibini alabilir.

‘BURADA TEMEL KURAL İYİ OLMAKTIR’

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç görüşmeyi şöyle özetledi: “Sabuncu bana, ‘9.5 ay sonra ilk kez bir gazeteciyle konuşmanın ve kucaklaşmanı mutluluğunu yaşıyorum; 9.5 ay sonra bir meslektaşımla ilk kez görüşebilmenin çok büyük bir değer olduğunun farkındayım’ deyince çok duygulandım. Kadri Gürsel, ‘Burada temel kural iyi olmaktır’ diyerek, sağlığına dikkat etmeye çalıştığını aktardı. ‘Avukat yasağının kalkmasına ve yaşadığımız tecritin hafiflemesine memnun olduk. Çok ağır tecrit koşulları altındaydık. Ancak yaşayan bilir’ dedi. Ahmet Şık, hem olmayan suça delil üretilmeye çalışıldığını söyledi, hem de 11 Eylül’deki Cumhuriyet davası duruşması ile ilgili çağrı yaptı. ‘Cumhuriyet davası, örgüt davası değildir, Cumhuriyet’i yargılama davasıdır. Bu davada, Cumhuriyet gazetesi ve rejim yargılanmaktadır. Bir avuç direnen insana hiza vermek istiyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Korkmadan hareket etmemiz lazım. Zulme karşı korkmamalıyız. Ortak paydada birleşmeliyiz’ dedi.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

BM raporu: IŞİD'e para akmaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

Kalem üretimi yapılan işyerinde patlama: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...