11 Ağustos 2017 16:19

Gülmen ve Özakça eylemine saldırı: 16 kişi gözaltına alındı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılmak istenen eyleme saldıran polis, 16 kişiyi darbederek gözaltına aldı. 

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılmak istenen eyleme müdahale eden polis, 16 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Berkin Elvan'ın annesi ile ablası da bulunuyor.

Aralarında Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nin de içinde bulunduğu Nuriye ve Semih için Dayanışma Platformu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 156’ncı gününde Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılmak istenen eyleme polis saldırdı.

Eylem öncesi opera binasının önü yüzlerce polis konuşlandırıldı. “Açlık grevi 156’ncı gününde, işimizi geri istiyoruz” pankartını açan kitle, “Nuriye, Semih yalnız değildir” sloganını attıkları anda polis müdahale etti. 

Berkin Elvan'ın annesi darbedilerek gözaltına alındı (Fotoğraf: Metin Yoksu)

BERKİN ELVAN'IN ANNESİ DE GÖZALTINDA

Kitleye sert müdahalede bulunan polis, Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve kardeşi Özge Elvan’ın da içinde bulunduğu en az 16 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 6'sının kadın olduğu bildirildi. Polis Gülsüm Elvan'ın 'polise mukavemet etmek' gerekçesiyle gözaltına alındığını söylerken gözaltına alınanların Güvenlik Şubeye sevk edilecekleri öğrenildi. 
 

Öte yandan polis, basın mensuplarının yan yana durmaları halinde onları da gözaltına almakla tehdit etti. Ayrıca polis yetkililerin, Gülmen ve Özakça için yapılmak istenen eylemi “malum olay” olarak adlandırmaları dikkat çekti.

PARTİ BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİNDEN GÜLSÜM ELVAN'IN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş Gülsüm Elvan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Berkin Elvan'ın annesi ve ablasının İstanbul'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılmak istenen dayanışma eyleminde gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Kemalbay, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ı telefonla arayarak Gülsüm Elvan ve Özge Elvan'ın durumlarına ilişkin bilgi aldı. 

Gözaltı ve şiddete tepki gösteren Kemalbay, partilerinin olayın takipçisi olacağını belirtti.

Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Gülsüm Elvan'ın gözaltına alınmasına "Berkin'i öldürdünüz, mitingde ailesini yuhlattınız, şimdi annesini ters kelepçe ile darpederek göz altına alıyorsunuz; Vicdanınız kör olmuş..." şeklinde tepki gösterdi.

Barış yarkadaş ise "Berkin Elvan'ın annesi ile kız kardeşi 'Nuriye ve Semih ölmesin' dediği için Kadıköy'de gözaltına alınmış. Ne istiyorsunuz bu insanlardan!!!" dedi.

POLİS GÜLSÜM ELVAN'IN KOLUNU KIRDI

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, polis tarafından kolu kırılarak ters kelepçeyle gözaltına alındı. Haseki hastanesine getirilen Elvan'ın sol kolu, bandaj sarılarak sabitlendi.

Gülsüm Elvan'ın sol kolunun tomografisinin çekildiği belirtildi. Kırığın tedavisi için ameliyatın gerekli olup olmadığı pazartesi günü netleşecek.

Darp nedeniyle Haseki Hastanesi'nde tedavi edilen Elvan'ın daha sonra serbest bırakıldı. Doğan Haber Ajansı (DHA) Gülsüm Elvan'ın savcılık talimatıyla serbest bırakıldığını aktardı.

  • Kaynak: @PinarAYDINLAR

Gözaltına alınan diğer yurttaşların ise Vatan Emniyet'teki işlemleri sonrası serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Müslüm Doğan Tarsus Cezaevi'ndeki iddiaları Bakana sordu

SONRAKİ HABER

Antep’te IŞİD operasyonu: 5 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa