11 Ağustos 2017 15:45

'İşimizi geri istiyoruz' eyleminde 3 kişi gözaltına alındı

Yüksel Caddesi'nde 276 gündür devam eden 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine müdahale eden polis 3 kişiyi darbederek gözaltına aldı. 

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemleri 156’ncı gününe girdi. Ankara'daki Yüksel Caddesi'nde ihraç edilen kamu emekçilerinin başlattığı 'İşimizi geri istiyoruz' eylemi de 276'ncı günde devam ediyor. 

‘GÜVENLİK İHLALİ’

Yüksel Caddesi'nde etrafı bariyerlerle sarılı olan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen emekçiler Konur Sokak’ta toplanırken, polis kalkanları ile Yüksel Caddesi'nin Konur Sokak girişini kapattı. “Güvenliği ihlal ediyorsunuz” diyen polise eyleme katılanlar “Güvenliği asıl siz ihlal ediyorsunuz” diyerek karşılık verdi. 

YAKIN MESAFEDEN BİBER GAZI

Eylemde Aydın Sönmez’in direkt ağzına gaz sıkan polis, Perihan Pulat’ın da gözüne yakın mesafeden gaz sıktı. Perihan Pulat gazdan etkilenerek baygınlık geçirdi. Emekçilerin kolunu büken polise eyleme katılanlar “Siz insanların kolunu kırdınız” diyerek tepki gösterdi. Konur Sokak’ta açıklama yapan Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça “Nuriye ve Semih'in adına yasak koyulmuş, ne diyelim onlara! Onurlu çocuklarımızın adını anmaya, ‘Nuriye ve Semih’ demeye devam edeceğiz. Ama çok korkuyorlar. Bütün bu saldırılar korktukları için” diye konuştu. 

3 KİŞİ DARBEDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

Saldırıya tepki gösteren bir yurttaş “Nazi askerleri üniformaları ile gezemiyor, siz de gezemeyeceksiniz” diyerek polise tepkisini dile getirdi. Haber takibi yapan gazetecilere de müdahale eden polis “Basın adı altında faaliyet yürütenler” diyerek görüntü alan basın emekçilerini engellemeye çalıştı. Polis müdahalesi sırasında Aslı Saraç, Fulya Demir ve Sedat Polat isimli yurttaşlar darp edilerek gözaltına alındı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Giuliano, Fenerbahçe için İstanbul'a geldi

SONRAKİ HABER

Nurhaya Altaca Kayışoğlu: Alaçam Şelalesi’ne ne oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...