11 Ağustos 2017 14:26

Diremişteki BATIÇİM işçilerine dayanışma ziyaretleri

İşten atılan ve direniş çadırı kuran BATIÇİM işçilerini ikinci gününde işçi arkadaşları ve mahalle sakinleri ziyaret etti.  

Paylaş

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan BATIÇİM fabrikasında DİSK'e bağlı Cam Keramik-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 10 işçinin kurduğu direniş çadırının ikinci gününde işçileri  fabrikadan çalışan işçiler, emekli olan ustalar ve fabrikanın bulunduğu Naldöken mahallesinden insanlar dayanışma ziyaretinde bulundu. İşçiler ziyarete gelenlere teşekkür ederek, direnişi hem fabrika içerisinde hem de dışarıda büyütmeye devam edeceklerini, haklarını kazanana kadar mücadele edeceklerini ifade etti. 

'PERSONEL MÜDÜRÜ FATİH USTA SUÇ İŞLİYOR'

Ayrıca Cam Keramik-İş Sendikası yöneticileri, işçilerin sendikalaşma süreci başladığı günden beri fabrika yönetimi ve Çimse İş Sendikası yöneticilerinin işçilere baskı yaptığını hatırlayarak, "Farklı sendikaya geçerseniz ikramiye alamazsınız' şeklinde işçilere baskı yaparak yalan beyanlarda bulunan Personel Müdürü Fatih Usta anayasal hak olan sendika değiştirme hakkını ihlal ederek suç işlemektedir. Bugün ise Fatih Usta direnişi kırmak için uğraşıyor. Direniş çadırına fabrikadan işçilerin gelmemesi için içeride usta başlarını toplayarak işçiler üzerinde baskı uygulamaktadır" dedi. Cam Keramik-İş Sendika yönetimi durumla ilgili suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı. (İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Dişli: Genelkurmay Başkanı beni yanlış anlamış olabilir 

SONRAKİ HABER

Özgürlükçü Demokrasi çalışanları Aşan ve Çiftçi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...