11 Ağustos 2017 13:50

Kasımpaşa'da tarihi Büyük Hamam yandı

Kasımpaşa'da, tarihi Büyük Hamam'da yangın çıktı. Kadınlar kısmının dinlenme bölümünde çıkan yangın itfaiyenin 1 saatlik çalışması sonucu söndürüldü.

Paylaş

Bülent Demir Caddesi üzerindeki tarihi Büyük Hamam'ın kadınlar kısmının üst katındaki dinlenme bölümünde saat 17.15 sıralarında yangın  çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle  çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Bu sırada, hamamda bulunan müşteriler, çalışanların yardımıyla dışarı çıktı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Fatih, Beyoğlu ve Şişli itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Yangın, yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucu tamamen söndürüldü.

Tarihi Büyük Hamamı 3 nesildir işlettiklerini belirten Ali Otyakmaz "Yangın nasıl oldu hiç anlayamadım. Yukarıda elektrik tesisatımız yok. Ben bundan korktuğum için elektrik tesisatı koymadık yukarıya. Bunun haricinde usta da çalışmıyordu, hiçbir şey yoktu. Ne oldu, nasıl oldu, nasıl çıktı hiçbir bilgim yok" dedi.

KASIMPAŞA BÜYÜK HAMAM

Tarihi hamamın yapım yılı tam olarak bilinmemekle birlikte 1553'de yapılan Güzelce Kasımpaşa Camii'nin yapım yılına denk geldiği tahmin ediliyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de bahsedilen hamamın listelerde olmamasına rağmen Mimar Sinan tarafından yapıldığı iddia ediliyor. (DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Yeşilçam emektarı Karadayı toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Gazeteciye saldırdı, pişman olmadı ve takıma geri dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...