11 Ağustos 2017 13:48

Yeşilçam emektarı Karadayı toprağa verildi

Yeşilçam'ın emektar isimlerinden Seyfettin Karadayı yaşamını yitirdi.

Paylaş

Şarkıcı Onur Akay haberi İnstagram hesabından duyurdu. Onur Akay, “O Yeşilçam’ın yaşayan en yaşlı ismiydi. Kemal Sunal’la 12 filmi olan ve 750 sinema filminde rol alan Usta Oyuncu Seyfettin Karadayı’yı, 94 yaşında kaybettik. Değerli oyuncumuz, 11 Ağustos Cuma günü, Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Yeniköy Mezarlığına defnedilecek. Mekanı cennet olpsun inşallah” dedi. 

KARADAYI KİMDİR?

Seyfettin Karadayı, 1923 yılında İstanbul’da doğdu. Uzun yıllar askerlik yaptıktan sonra 46 yaşında albaylıktan emekli oldu. Emeklilik günlerinin daha başlarında, Metin Film’in sahibi Işık Toraman iflas etmek üzereyken bir film için Karadayı’ya prodüksiyon teklifi götürdü.

Kabul etti ve film çekimi için Isparta’ya gittiler. Filmde “Keşiş” rolü için oynayacak oyuncu sete gelmemesinden dolayı, o rolü üstlenmesi için teklif ettiklerinde kabul etti ve Yeşilçam hayatı başlamış oldu. Bu ilk rol sonrası sinema yolculuğuna devam eden Seyfettin Karadayı ’70’li yıllardan itibaren 750’yi aşkın filmde ve çok sayıda televizyon dizisinde rol adlı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

 Şoför, halk otobüsünü durdurup namaz kıldı

SONRAKİ HABER

Kasımpaşa'da tarihi Büyük Hamam yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...