11 Ağustos 2017 13:21

DİB: En acil görev demokrasi güçlerini birleştirmektir

Demokrasi İçin Birlik Platformu sekretaryasından Levent Tüzel ortak mücadele arayışlarını değerlendirdi.

Paylaş

Kenan KIRKAYA

Demokrasi İçin Birlik Platformu, “ittifak ve ortak mücadele” arayışlarına destek verdi. Platformun sekretaryasından Levent Tüzel, “En acil, en kıymetli, en devrimci görev, demokrasi güçlerini birleştirmektir” dedi. 

Türkiye toplumu ittifak ve ortak mücadele tartışmalarını yeni durumlar üzerinden yoğunlaştırırken, bu arayışları daha önce başlatan kesimler de var. Değişik çevrelerden birçok aydın, akademisyen, siyasetçinin bir araya gelerek bir süre önce oluşturduğu Demokrasi İçin Birlik Platformu (DİB) bu önemli oluşumlardan biri. Ortak mücadele için önemli bir deneyim biriktiren oluşum, daha büyük bir ittifakı ve ortak mücadeleyi yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

BİRLİK ARAYIŞININ BİRDEN FAZLA SEBEBİ VAR

Son dönemlerde artan yoğun “ittifak ve ortak mücadele” deneyimlerine ilişkin soruları DİB adına yanıtlayan DİB Sekretaryasından Levent Tüzel, bu yönlü arayış ve tartışmaların arttığı yönündeki tespitlere, “Toplumun her kesiminden, tabandan yukarıya, yurttaş girişimlerinden siyasi yapılara, birlikte mücadele ve güçleri birleştirme her zamankinden daha çok konuşuluyor ve tartışılıyor. Bu durum son derece anlaşılır çünkü mevcut gidişata itirazı olan, karşı duran herkes tehlikenin ve bunun karşısında bir şeyler yapmak gerektiğinin farkında” sözleriyle katılıyor. Bu yönlü arayışların artmasını da, “hak ve özgürlüklere, emeğe, barış hakkına, çevre ve yaşam hakkına, kadınlara, laisizme, kendisinden farklı düşünen her oluşuma savaş açan bir devlet yönetimiyle karşı karşıya olunması” nedenine dayandıran Tüzel, “Şimdi mesele böyle bir halk birlikteliğinin, örgütlü ve örgütsüz güçlerin, siyasi yapılarla sivil toplum ve demokratik inisiyatiflerin yan yana gelmesinin, güç birliği oluşturmasının kolaylaştırılmasıdır. Bunun tek yolu ideolojik ve programatik farklılıklara rağmen halk için aciliyet gösteren ve büyük kitlelerin arkasına düşüp sahipleneceği ortak talep ve şiarlarda bütün bu güçlerin buluşabilmesidir. Adalet talebinin nasıl kısa sürede milyonların etkili eylemine dönüştüğü çok yakın ve çarpıcı bir örnek olarak önümüzdedir. 

OHAL ve KHK rejiminin kaldırılması, mağdur ve özgürlüklerinden ettiği milyonlar için en anlamlı ve birleştirici bir demokrasi talebi olduğu çok açıktır. Böylesi bir mücadele kısa süre içinde görülmüştür ki bütün ön yargılara ve edinilmiş bölünmüşlüklere rağmen birleştirici ve öğretici bir kazanım sağlayacaktır. 

Elbette bunun öncüsü olacak güçler başta parlamentoda ki demokratik muhalefet olmak üzere bütün tek parti rejimine karşı mücadele isteği içindeki siyasi ve sivil yapılar olacaktır” dedi. (Ankara/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Önergeyi kabul etmiyoruz!

SONRAKİ HABER

İskenderiye'de 2 tren çarpıştı: 36 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...