11 Ağustos 2017 13:12

Beşiktaş Antalyaspor maçını seyircisiz oynayacak

TFF Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün 1 resmi maçı kendi sahasında seyircisiz oynama Orman'a 45 gün hak mahrumiyeti cezasını onadı.

Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün 1 resmi maçı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 100 bin TL para cezasını onadı.

Kurul ayrıca, Başkan Fikret Orman'ın 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezasını onadığını bildirdi.

Tahkim Kurulu'nun kararı şöyle;

"Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'nin, kulüp ve kulüp başkanı Fikret Orman hakkındaki PFDK'nın 10.08.2017 tarih ve E.2017-2018/2 - K.2017-2018/2 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

* Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 100.000 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oyçokluğu ile,

* Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. kulüp başkanı Fikret Orman'ın, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı FDT'nin 38/1-b maddesi uyarınca 45 gün hak mahrumiyeti ve 30.000 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."

BEŞİKTAŞ BİLET ÜCRETLERİNİ İADE EDİYOR

Beşiktaş Kulübü, seyircisiz oynanacak Antalyaspor maçı için alınan biletlerin iade edileceğini duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Futbol Takımımız ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçı sonrası kulübümüze verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezası için, Tahkim Kurulu'na yapılan itiraz olumsuz sonuçlanmış ve söz konusu ceza Tahkim Kurulu tarafından oy çokluğu ile onanmıştır.

Bu karar doğrultusunda; Futbol Takımımızın 2017-18 Sezonu Süper Lig 1. Haftasında 13 Ağustos Pazar günü saat 21.45'te Vodafone Park'ta Antalyaspor ile oynayacağı maçta taraftarlarımız tribünlerde yer alamayacaktır.

Antalyaspor maçı için bilet satın alan taraftarlarımızın bilet ücretleri, 18 Ağustos Cuma gününe kadar Passolig kartlarına iade edilecektir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Ekmeğimiz küçülmesin diye’

SONRAKİ HABER

Babamla Maltepe’de bir gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...