11 Ağustos 2017 13:04

Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği valilikçe yasaklandı

Maraş Afşin’de 3 gün sürmesi planlanan 'Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği', valilik tarafından yasaklandı.

Paylaş

Maraş’ın Afşin İlçesi'ne bağlı Berçenek Mahallesi'nde bugün başlaması ve 3 gün sürmesi planlanan 'Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği', valilik tarafından yasaklandı.

Berçenek Kültür ve Sanat Şenliği Festival Komitesi'nce 11-12-13 Ağustos 2017 tarihlerinde Berçenek'te düzenlenmek istenen şenlik, Kahramanmaraş Valiliği tarafından yasaklandı. Yasaklama sonrası valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Afşin Kaymakamlığınca yapılan risk analizi çerçevesinde; ilçe sınırları içerisinde tesis olan huzur ve güven ortamı ile kamu düzeninin bozulmaması, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla, planlanan etkinlik 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/Ç Maddesi ve 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11'inci Maddesi doğrultusunda ilçe genelinde yasaklanmasına karar verilmiştir."

BERÇENEK GİRİŞİNDE TOMA BEKLEDİ

Bu yasağın ardından mahalle de polisler TOMA ile Berçenek girişinde beklemeye başladı. Mahalle Muhtarı Mevlüt Kul, şenliğin Berçenekli olup İstanbul'da oturanlar tarafından düzenlenmek istendiğini, ancak valilik tarafından OHAL gerekçesiyle yasaklandığını söyledi. Kul, polislerin gelmesiyle ilgili de, "Artık ne tür duyum ve bilgiler aldılar bilmiyorum ama asker ve polislerimiz sadece güvenlik amaçlı köye geldiler. Zaten kendilerinin köyümüzde rutin devriyeleri de oluyor. Yani herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Üniversiteden indim fabrikaya

SONRAKİ HABER

Halklar değil, saltanat yıkılacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...