11 Ağustos 2017 11:51

Genel-İş yöneticisine Erdoğan’a hakaretten gözaltı

DİSK/Genel-İş İzmir Şube Yöneticisi Ayhan Tural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Paylaş

DİSK' bağlı Genel-İş İzmir Şube Yönetici Ayhan Tural, bu sabah sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gözaltılarına bir yenisi daha bu sabah eklendi. DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Mali Sekreteri Ayhan Tural, bu sabah saatlerinde Terörle Mücadele Ekipleri tarafından Çiğli’deki evine yapılan operasyonun ardından gözaltına alındı. 
Genel-İş Yöneticisi Tural’ın gözaltına alınmasına gerekçe olarak sosyal medya sitelerinde yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürüldü. Basmane’deki Terörle Mücadele Müdürlüğüne götürülen Tural’ın ifade işlemlerinin önümüzdeki saatlerde başlaması bekleniyor.

GENEL-İŞ İZMİR 5 NOLU ŞUBE: TURAL'I SERBEST BIRAKIN

Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube, yazılı bir açıklama yaparak yöneticileri Ayhan Tural'ın serbest bırakılmasını istedi. Siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmeyenleri sindirmek ve cezalandırmak için OHAL’i tüm toplum kesimlerine yönelik kalıcı bir baskı aracı olarak kullanıldığının ifade edildiği açıklamada, "Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın 'Türkiye’de tweet attı diye tutuklanan bir Allah’ın kulu var mı, yok' açıklaması henüz yeni yapılmışken karşılaşılan bu gözaltı ve tutuklama manzaraları, bırakınız iddia edildiği gibi bir 'İleri demokrasi'yi yaşamayı, bu ve benzeri uygulamalar olsa olsa demokrasiden ne denli uzaklaşıldığının göstergeleri olacaktır" denildi. 

Tural'ın tüm İzmir halkı tarafından tanınan biri olmasına rağmen sabah saatlerinde evinden bir suçlu gibi alınmasının kabul edilebilir olmadığının da dile getirildiği açıklamada "Ülkemizin evrensel insan hakları bakımından itibarını zedeleyen ve insanlarımızı demokrasiye dair umutsuzluğa sevk eden bu uygulamalardan derhal vazgeçilmeli ve sendikamız İzmir Şube Mali Sekreteri Ayhan Tural derhal serbest bırakılmalıdır" ifadeleri yer aldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Medel'i kadrosuna kattı

SONRAKİ HABER

İnşaatta 5'inci kattan düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...