11 Ağustos 2017 11:13

Müftülük nikahına Urla’dan hayır

CHP Urla Kadın Kolları, müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısını protesto etti.

Paylaş

Müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısı İzmir'de CHP Urla Kadın Kolları tarafından Urla Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapılarak protesto edildi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve CHP Urla İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz’ın da destek verdiği basın açıklamasında kadınlar ellerinde “Erken evlilik erken ölümdür”, “Müftülerin nikah yetkisine hayır”, “Kadın hakları müftülüğe emanet edilmez” gibi pankartlar taşıdı.  

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan CHP Urla Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürsoy, “Sizler Medeni Kanunun kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oluyorsunuz? Mevcut şartlarda Türkiye’de evlendirme memuru sayısında bir sorun yoktur. Buna rağmen müftülüklere de bu yetkinin verilmesi sosyal hayata dini tahakkümün dayatılması içindir. Kadınlar her gün öldürülüyorken, her gün tacize, tecavüze, şiddete uğruyorken, çalışma hakları elinden alınıyorken, özgürlükleri gasbediliyorken, tek sorunumuz evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır” dedi.

Daha sonra kadınlar hep bir ağızdan “Yaşasın Tam Bağımsız, Laik, Sosyal Hukuk Devleti”, “Yaşasın Kadınlar” ve “Yaşasın Hak, Hukuk, Adalet” sloganları attı. (HABER MERKEZİ) 

SEVDA KARACA: MEDENİ HUKUKTA KARA DELİK: MÜFTÜLERE NİKAH YETKİSİ

SEVDA KARACA: DİNİ NİKAHTA YÜZDE 97 GERÇEĞİ BİZE NE SÖYLÜYOR?

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da Hamza Yalçın’la dayanışma büyüyor

SONRAKİ HABER

‘AKP hükümet programında TRT payını kaldırma sözü vermişti’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...