Belediye işçileri askıda ekmeğe muhtaç bırakıldı

Avcılar Belediyesinde 3 aydır ücretlerini alamadıkları için belediye binasına yürüyüş yapan işçiler askıda ekmeğe muhtaç bırakıldıklarını söyledi.

11 Ağustos 2017 10:57
Paylaş

CHP'li Avcılar Belediyesine bağlı fen işleri, temizlik işleri ile park bahçeler müdürlüklerinde çalışan ve 3 aydır ücretleri ödenmeyen Belediye-İş üyesi kadrolu ve taşeron işçiler, ücret sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. Askıda ekmek alır duruma geldiklerini, ev sahiplerinin çıkmaları için kendilerini zorladığını anlatan işçiler, ekonomik sorunların faturasının kendilerine çıkarılmasına tepkili. 

Avcılar Marmara Caddesi’nde dün bir araya gelen yüzlerce işçi, belediye binası önüne yürüdü. Eyleme belediyede örgütlü Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube yöneticileri ile işyeri temsilcileri, Tek Gıda-İş Şube yöneticileri, DERİTEKS Avrupa Yakası temsilcileri destek verdi. 

‘BİZE GELİNCE KAYNAK YOK’

Avcılar Belediye yönetiminin ekonomik sıkıntılar yaşadığını, istihdam fazlası işçinin olduğu gibi söylemleriyle sendikal örgütlülüğü tasfiye etmek istediğini belirten Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “Bu süreçte 30’a yakın üyemiz ücretlerini alamadıklarından dolayı işten ayrılmış, 2 üyemiz hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılmıştır. Kendi önceliklerine geldiğinde kaynak bulmakta zorlanmayanlar, her türlü savurganlığı gözümüzün önünde yapanlar, sıra biz işçilere, emekçilere gelince kaynak yokluğundan bahsetmektedirler” dedi. Özdemir, Avcılar Belediyesi Başkanı Handan Toprak Benli’ye şöyle seslendi: “Üyelerimizin kazanılmış haklarını zamanında ve düzenli ödenmesini, sorgusuz sualsiz işten atılan 2 üyemizin işe başlatılmasını, tarafımıza verilen sözlerin yerine getirilmesini, üyelerimizi açlıkla terbiye etme anlayışından vazgeçilmesini talep ediyoruz.” 

MEMURLAR DA MAĞDUR

Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı da, mart ayında bu yana kamu emekçilerin maaşlarının, işçilerin de ücretlerinin ödenmesinde sıkıntı yaşandığını belirterek “Sadece taşeronda arkadaşlarımızın değil çalışan 100 tane memur arkadaşımızın da maaşları ve toplusözleşmeden doğan bin liralık ek ödemeleri verilmedi. Belediye başkanı ile görüşüyoruz, diyor ki ‘Paramız yok.’ Bakıyoruz Avcılar Belediyesinde mağdur olan şirket görmedik. Her zaman mağdur olan işçiler ve emekçiler oluyor. 3 tane şirkete ‘3 ay bekleyin kardeşim’ diyebiliyor musunuz? Ama emekçileri 3 ay, 4 ay bekletiyorsunuz. Aldığımız ücretler ve hayat pahalılığı ortada. Zaten aldığımız ücretlerle ay sonunu kredi kartları ile ancak getirebiliyoruz. Siz bir de tutup ay sonunu getiremediğimiz maaşları bile ödemiyorsunuz. Alın terimizin, emeğimizin karşılığını istiyoruz” diye konuştu.

İŞÇİ ASKIDA EKMEK ALIYOR

Gazetemize konuşan işçiler de “3 aydır borç alarak geçiniyoruz. Çocuğumu fırına askıda ekmek için gönderiyorum. Çocuklarımız hastalanıyor hastaneye götüremiyoruz. Kiracıyız aylardır kiralarımızı ödeyemiyoruz. Ev sahipleri evden çıkmamızı istiyorlar. Faturalarımızı ödeyemiyoruz. Çoğumuzun elektrikleri, doğal gazı kesik” diyerek 3 aydır yaşadıkları mağduriyeti anlattı. (İstanbul/EVRENSEL)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bilim insanları şempanzelere taş-kağıt-makas öğretti

SONRAKİ HABER

KESK İzmir Şubeler Platformu toplu sözleşme masaları açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa