Bodrum sıcağında tanıtım için eşek gezdiren şarkıcıya tepki

Şarkıcı Aydın Aydın'ın şarkısını tanıtmak için öğle sıcağında Bodrum sokaklarında eşekle gezmesi ve fotoğraf çektirmesi tepki topladı.

11 Ağustos 2017 09:55
Paylaş

Şarkıcı Aydın Aydın, sözü ve müziği kendisine ait olan "Haydi Çekelim Bir Selfie" adlı şarkıyı, Bodrum'da eşekle gezip selfie çekerek tanıttı. Reklam aracı yapılan eşeğe sıcak havada eziyet edildiğini söyleyen çevredeki yurttaşlar duruma tepki gösterip polis ve zabıta ekiplerine durumu bildirdi. Eşeğin sahibinin tepkilerden rahatsız olması üzerine şarkıcının yaptığı tanıtıma son verildi.

TANITIM İÇİN 'EŞEKLİ SELFİE'

Şarkıcı Aydın Aydın, "Haydi Çekelim Bir Selfie" adlı şarkısını tanıtmak için Bodrum Neyzen Tevfik Caddesinde, 40 dereceyi bulan sıcak havada eşekle gezdi. Eşeğin semerine "Haydi Çekelim Bir Selfie" ve "Selfie çekmek beleştir" yazılı dövizler asan Aydın, eşeği tekneye de bindirmek istedi fakat hayvanın inat edip direnmesi üzerine vazgeçti.

Olaya tanık olan çevredeki yurttaşlar ise sıcak havada eziyet edilen eşeğin reklam malzemesi yapılmasına tepki göstererek Şarkıcı Aydın'a böyle bir reklam yapmak için izin belgesi olup olmadığını sordu. Aydın'ın herhangi bir izin belgesi gösterememesi üzerine yurttaşlar durumu zabıta ve polise bildirdi. Zabıta ekipleri, etkinliği sonlandırması için Aydın'ı uyardı.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, tesadüfen eşekli reklamı fark ettiğini, bunun 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı bir durum olduğunu söyledi. Uslu, "Biri, burada kendi reklamını yapmak için bu sıcakta bu hayvanla şov yapıyor, gösteri yapıyor. Hayvanı bu şekilde kendi şov amacı için kullanamazlar. Bodrum, eşekle şov yapılarak, boğa güreşleri düzenlenerek meşhur yapılacak bir yer değil. Hayvanlara saygı bekliyoruz. Yasal yollara başvurup bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

'AMACIM BARIŞ MANÇO'YU VE KEMAL SUNAL'I YAD ETMEK'

Aydın Aydın ise kendisinin dünyadaki hayvanlarla düet yapan ilk sanatçılardan biri olduğunu belirterek "İnsanlar, bütün dünya starları ile popüler insanlarla selfie çektiriyor. Hayvanlar da benim dostumdur, arkadaşımdır, canımdır. Bodrum'da bütün dünya görsün, eşeklerle de selfie çektirilebiliyor. Her yerde selfie çektiriliyor. Ben de bugün böyle bir şey tercih ettim ve güzel bir selfie oldu" dedi.

Hayvanların daha çok sevilmesi ve değer verilmesi gerektiğini kaydeden Aydın, "Bütün hayvanları seviyorum ancak eşeği ayrı seviyorum. Çünkü eşek, şu anda sütü en pahalı hayvanlardan biri ve sütü birçok hastalığa iyi geliyor. O nedenle de bugün burada eşek ile selfie çektirelim istedim. Ayrıca bir başka amacım da rahmetli Barış Manço'yu ve Kemal Sunal'ı yad etmek. Çünkü onların en yakın arkadaşları eşekti" diye konuştu.

Havanın sanıldığı kadar sıcak olmadığını belirten Aydın Aydın, "Bazı dostlarımızın, beni tanımadığı için doğal haklarıdır bu itirazı yapmaları. Onlara da saygı gösteriyorum, ancak ortalığı germenin de zamanı değil. Eşeğin sahibi de burada" dedi.

Aydın Aydın, tepki gösterilmesi nedeniyle eşeğin sahibinin moralinin bozulduğunu ve Gümbet Plajında gerçekleştirecekleri selfie gezisini iptal ettiklerini söyledi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta üs bölgesine saldırı: 1 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

Bu okulda duvarları boyamak serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa