11 Ağustos 2017 10:15

6 yaşındaki çocuğu 'beğenerek takip ediyor'muş!

Şırnak'taki cinsel istismar davasında sanık, istismarda bulunduğu kız çocuğunu 'beğenerek takip ettiğini' söyledi.

Paylaş

Şırnak’ta 2016 yılı Mart ayında bir okulda çalışan temizlik görevlisi  Ç. B. para vermek amacıyla tuvalete çağırdığı kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. İstismar, kız çocuğunun yaşananları ailesine ve öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıkarken, Ç. B. savcılıkta verdiği ifadesinde ‘6 yaşındaki kız çocuğunu beğenerek takip ettiği’ itirafında bulundu.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı tarafından sanık Ç. B hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede sanığın kızıyla aynı sınıfta olan kız çocuğunu sürekli takip ettiği, kızını okula getirdiği zaman çocuğun yanına giderek cinsel istismarda bulunduğu bilgileri yer aldı: “Olayın yaşandığı tarihte kızını okula getiren sanık Ç. B kızına harçlık verdiği sırada mağdur çocuk sanıktan 1 lira istemiş; sanık mağduru sınıftan çıkararak tuvalette parayı vereceğini belirterek kızlar tuvaletine kilitlemiştir. Mağdurdan pijamasını çıkarmasını isteyen sanık Ç. B. bu teklifi kabul edilmeyince bu kez de mağdura para vererek pijamasını çıkartmasını istemiş. Ancak  6 yaşındaki çocuğun, temizlik görevlisi Ç. B’nin isteklerine ‘Öğretmenime söyleyeceğim’ cümlesinden sonra sanık korkarak geri çekilmiş.”

Sanık ifadesinde istismarı anlatarak kan donduran bir ifade de kullandı. Okulda çalıştığı dönemde kız çocuğunu ‘beğenerek takip ettiğini’ söyleyen sanık, olayın yaşandığı gün küçük çocuğu para vermek bahanesi ile tuvalete götürdüğü, çocuğun pijamasını çıkarmayı reddetmesi üzerine öperek istismarı gerçekleştirdiğini anlattı. Sanık ayrıca ‘pişman olduğunu’ söyledi.

Şırnak Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması, mağdur çocuğun haklarının korunması tedbiri ile kapalı duruşma şeklinde görülürken, duruşmada sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ağbaba: AKP, tarım işçilerinin sorunlarını görmezden geliyor

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta üs bölgesine saldırı: 1 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...