11 Ağustos 2017 04:04

Kanada, ABD'yi terk eden mülteciler için çadır kent kurdu

Kanada, Donald Trump yönetiminin göç politikaları nedeniyle ABD'yi terk eden mülteciler için sınırda çadır kent kurdu.

Paylaş

Kanada, ABD'yi terk eden mülteciler için sınırda bulunan Quebec kentinin Saint-Bernard-de-Lacolle bölgesinde çadır kent kurdu. Kanada ordusu çadırlarda yaklaşık 500 kişinin kalabileceğini açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada ABD sınırına çadırların kurulmasının "acil durum önlemi" olduğu belirtilerek, burada yaklaşık 100 askerin görevli olacağı bilgisi verildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre ordu yetkilileri, çadırların ve mültecilerin kalabileceği diğer birimlerin tamamlanmasının ardından askerlerin yeniden görev yerlerine çekileceğini belirtti.

Kanada, son dönem ABD'den büyük bir mülteci akınına uğradıklarını ve mültecilerin büyük bir bölümünün Haitili olduğunu belirtiyor. 2010 yılındaki deprem sonrası ABD'de geçici oturum izni verilen yaklaşık 60 bin Haitili için süre 2017 yılı sonunda bitiyor.

Kanadalı yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın sert göç politikalarından korkan ve sayıları binleri bulan Haitililerin Kanada'ya mülteci başvurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

Haitili olan Kanada Dışişleri Bakanı Antonio Rodrique de, Quebec'te Haitililerin durumuna yönelik görüşmeler yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: DW Türkçe

ÖNCEKİ HABER

Sınır dışı edilen İranlı gazeteci İsrail'e sığındı

SONRAKİ HABER

Üçok: TSK'deki 'FETÖ' ihraçları yetersiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...