11 Ağustos 2017 03:49

Sınır dışı edilen İranlı gazeteci İsrail'e sığındı

İran'da hakkında idam kararı verilmesine rağmen Türkiye'nin sınır dışı ettiği İranlı gazeteci Neda Amin, İsrail'e sığındı.

Paylaş

Ülkesinde hakkında idam kararı verilen İranlı gazeteci Neda Amin, Türkiye tarafından İran'a sınırdışı edildi. İdam cezasına çarptırılmaktan çekinen Amin İsrail'e sığındı. İsrail medyası, Neda Amin'in Perşembe günü Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na indiğini duyurdu. Amin'i İçişleri Bakanı Aryeh Deri'nin bizzat karşıladığı bildirildi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Time of İsrail adlı haber portalı için Farsça yazılar kaleme alan Neda Amin, 2014 yılında İran'dan Türkiye'ye kaçtı ve üç yıldır Türkiye'de ikamet ediyordu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İsrail İçişleri Bakanlığı, "Türkiye'nin, Amin'e idam cezasına çarptırıldığı İran'a sınır dışı edildiğini bildirdiğini" kaydetti. İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri de İsrail Gazeteciler Birliği'nin Amin'e İsrail'de ikamet izni verilmesini talep ettiğini açıklamıştı.

Time of Israil'in İsrailli yetkili kurumları durumdan haberdar etmesi üzerine hükümet temsilcilerinin derhal harekete geçtiği ve Amin'in güvenli bir biçimde İsrail'e gelmesini sağladıkları belirtildi.

Haber portalı, Amin'in kendi açıklamasına göre Yahudi kökenleri olduğunu kaydetti. Blog yazarı Amin'in İsrail pasaportu ve ülkede kalıcı ikamet izni için çabalayacağını söylediği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: DW Türkçe

ÖNCEKİ HABER

'Adalet Kurultayı' için 'yaşayan adalet şehri' kurulacak

SONRAKİ HABER

Kanada, ABD'yi terk eden mülteciler için çadır kent kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...