10 Ağustos 2017 23:02

Lig hasreti bitiyor: Başakşehir’in misafiri Bursaspor

Süper Lig’de 2017/18 sezonu Başakşehir-Bursaspor maçıyla başlıyor. Maç, Fatih Terim Stadı’nda 21.45’te oynanacak.

Paylaş

Süper Lig'de 2017/18 sezonı başlıyor. Geçen sezon lig ve kupada şampiyonluk mücadelesi veren Başakşehir, yeni hocası ve transferleriyle geçen seneki kabusu bir daha yaşamak istemeyen Bursaspor’u konuk edecek.

Kadrosunu Gael Clichy, Eljero Elia, Aurelien Chedjou, Gökhan İnler, Tunay Torun, Mevlüt Erdinç gibi çoğu bedelsiz yapılan transferlerle güçlendiren, Cengiz Ünder’i ise 15 milyon avroya Roma’ya gönderen Başakşehir, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Club Brugge’ü saf dışı bıraktı. Performansıyla yeni sezon için umut veren Başakşehir, Devler Ligi’ne kalabilme yolunda Sevilla ile karşılaşacak. 16 Ağustos’ta yapılacak maç öncesi Bursaspor karşısında zorlu bir sınav verecek olan Abdullah Avcı’nın öğrencileri bıraktıkları yerden devam etmek istiyor.

BURSA YENİDEN YAPILANIYOR

Geçtiğimiz sezon düşme korkusunu yakından hisseden ve son hafta alınan Trabzonspor galibiyetiyle ligde kalabilen Bursaspor’da ise yeni sezon öncesinde takımın başına Fransız Teknik Direktör Paul Le Guen getirildi. Tecrübeli Le Guen’le eski günlerine geri dönmek isteyen Bursaspor’da yönetim ve taraftar geçen sezon ortaya konan kötü futbolun bu sezona yansımasını istemiyor.

Bursaspor’da Furkan Özçal, Serdar Kurtuluş ve Emre Taşdemir’le birlikte sezon başı çalışmalarında sakatlanan Bilal Kısa ile Onur Atasaray sezonun ilk deplasmanında takımdaki yerlerini alamayacak.

28. RANDEVU

Bursaspor ile Medipol Başakşehir, lig tarihinde bugüne kadar 27 kez karşı karşıya geldi.

Bu karşılaşmalarda Bursaspor 10 galibiyet, 8 beraberlik, 9 yenilgi aldı. İki takım arasında geçtiğimiz sezon oynanan iki karşılaşmayı Başakşehir deplasmanda 2-0, sahasında ise 1-0 kazanmıştı.

Maç, Fatih Terim Stadı’nda 21.45’te oynanacak.

8 TAKIM TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİRDİ

Yeni sezonda takımlar 14 yerli, 4 yabancı teknik direktörle mücadelenin içinde olacak. Süper Lig’de yer alan takımlar arasında 8 tanesi sezon öncesinde teknik direktör değişikliğine gitti. Bu takımlar arasında, Fenerbahçe Aykut Kocaman’ı, Bursaspor Le Guen’i, Konyaspor Mustafa Reşit Akçay’ı, Osmanlıspor Bülent Uygun’u, Kayserispor Marius Sumudica’yı ve Karabükspor Erkan Sözeri’yi, lige yeni yükselen Yeni Malatyaspor Ertuğrul Sağlam’ı ve yine ligin yeni ekiplerinden Göztepe de Tamer Tuna’yı yeni sezon öncesinde takımlarının başına getirdi.

YENİ SEZON HAKEM LİSTESİ

Yeni sezonda daha önce görev alacak hakemleri Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 2017-2018 sezonunda Türkiye Süper Ligi’nde görev yapacak hakem listesi şu şekilde; Ali Palabıyık, Bülent Yıldırım, Serkan Tokat, Yaşar Kemal Uğurlu, Mustafa Öğretmenoğlu, Bahattin Şimşek, Arda Kardeşler, Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Özgür Yankaya, Suat Arslanboğa, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Halis Özkahya, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Serkan Çınar, Volkan Bayarslan, Alper Ulusoy, Halil Umut Meler, Koray Gençerler, Barış Şimşek.

SÜPER LİG’İN İLKLERİ VE ENLERİ

- Lig tarihinde ilk golü İzmirsporlu Özcan Altuğ attı

- Galatasaray, 20 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım

- 249 gol atan Hakan Şükür, lig tarihinin en golcü futbolcusu. Onu 240 golle Tanju Çolak, 219 golle Hami Mandıralı, 217 golle Metin Oktay, 200 golle Aykut Kocaman izliyor.

- Lig tarihinde 100 gole ulaşan ilk isim Metin Oktay.

- Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında şampiyon olan tek takım Bursaspor.

- Şenol Güneş, Trabzonspor’un kalesinde toplam 1112 dakika süreyle gol yemedi

- Beşiktaş, üst üste 48 maçta sahadan yenik ayrılmadı

- Datcu, Fenerbahçe’nin kalesinde bir sezonda yalnızca 6 gol yedi

- Beşiktaş, üst üste 13 maç kazandı

- Tanju Çolak, Fenerbahçe formasıyla 1 maçta 6 gol birden attı

- Sergen Yalçın ve Burak Yılmaz, dört büyük takımda forma giyen iki oyuncu oldu

- Evinde en uzun süre yenilmeyen takım unvanı 90 maçla Trabzonspor’a ait bulunuyor

- Galatasaray, iki aşamalı ligde bir sezonda 42 maçta 105 golle rekor kırdı, sarı-kırmızılılar evinde 25 maç üst üste kazandı

- Sezonu namağlup şampiyon tamamlayan tek takım Beşiktaş

- Beşiktaş, bir sezonda 4 derbi maçı da gol yemeden kazanan ve gol atamadan kaybeden tek takım

- Ligin 59 yıllık geçmişinde, 10 ve daha fazla gol atılan toplam 13 karşılaşma yapıldı

- Fenerbahçe’nin, 1991-1992 sezonunda Gaziantepspor’u 8-4 yendiği maçta atılan toplam 12 gol, lig tarihinin en çok gol kaydedilen karşılaşması oldu

- Süper Lig’in son 11 sezonunda sporseverler bir maçta 10 ve üzerinde gol izleyemedi

- Lig tarihinde şimdiye kadar alınan en gollü beraberlik 9 kez ile 4-4’lük skor oldu.

- 59 yıllık lig tarihinde en çok gol 1987-1988, en az gol ise 1973-1974 sezonunda atıldı

- Gol ortalaması, 2000-2001 sezonunda maç başına 3,32 ile en yüksek rakama ulaştı

- Ligde 3 puan sistemine geçildikten sonraki dönemde en düşük gol ortalaması 2,4 ile 2006-2007 sezonunda gerçekleşti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dihaber Muhabiri Berivan Altan serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

15. Gençlik Yaz Kampı Antalya buluşması sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...