10 Ağustos 2017 21:15

Bülent Uluer hastaneye kaldırıldı

Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu kurucularından Bülent Uluer akciğer embolisi nedeniyle Kozyatağı Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı.

Paylaş

Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu kurucularından Bülent Uluer akşam saatlerinde akciğer embolisi sebebiyle Kozyatağı Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı.

Siyasihaber’de yer alan habere göre doktorlar, Bülent Uluer’in bilincinin kapalı olduğunu ve hayati tehlikesi olduğunu söyledi. Uluer’in dostlarının ve yoldaşlarının hastane önünde bekleyişi sürüyor.

BÜLENT ULUER KİMDİR?

Bülent Uluer, 1952 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğrenci olan Uluer, kısa bir süre sonra okulun Öğrenci Derneği başkanı oldu.

Bülent Uluer 1974 yılında içlerinde Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Paşa Güven ve Dursun Karataş gibi isimlerle birlikte Devrimci Gençlik dergisini çıkarmaya başladı ve Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun kuruluşunu gerçekleştirdi.

Bülent Uluer, Dursun Karataş ve Paşa Güven ile birlikte Devrimci Sol’da yer almıştır. 1978 yılına kadar Dev-Genç Genel Sekreterliği yapmıştır.

Uluer 12 Eylül Darbesi gerçekleştiğinde ilk arananlar listesinde yer almıştır. Bu sebeple yurtdışına çıkıp Filistin’e gitmiş, bu yıllarda Filistin kamplarında gerilla eğitimi almıştır. Ardından uzun süre Avrupa’da kalmıştır.

Uluer aldığı cezaların zaman aşımına uğraması sebebiyle sonra Türkiye’ye dönmüş, 1995 seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) milletvekili adayı olmuştur.

Ardından Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşuna katılmış ve bu partinin Parti Meclisi Üyeliği’ni yapmıştır. Ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Danışma Kurulu üyesi seçilmiş ve Haziran 2015 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olmuştur.

Bülent Uluer çeşitli işkencelere de maruz kalmış, kendisine uğygulanan Filistin Askısı nedeniyle bedeninde kalıcı hasarlar oluşmuş ve beli sakatlanmıştır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Orak Adası'nda Caretta carettalar 6 kişiyi yaraladı

SONRAKİ HABER

Oyuncu Seyfettin Karadayı hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...