10 Ağustos 2017 17:17

Pelin Esmer ‘Oyun’ filmiyle köyleri geziyor

Pelin Esmer, belgesel filmi 'Oyun' ile Mersin’i dolaşıyor.

Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 21 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde köy köy dolaşarak gerçekleştireceği kültür-sanat etkinliği kapsamında gösterilecek “Oyun” belgeseli, Mersin Arslanköy’deki amatör tiyatrocu köylü kadınların hikayesini konu alıyor. 

Otuz gün boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar otuz köyde gerçekleştirecek etkinlikte, “Oyun” filminin gösteriminin yanı sıra, Hacivat-Karagöz gösterileri ve halk tiyatrosunun günümüze kadar yaşamış ama unutulmaya yüz tutmuş bir türü olan köy seyirlik oyunları da yer alıyor. 

Oyunlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncuları ile Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğunun oyuncuları tarafından sahneleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliğe kamerasıyla eşlik edecek olan Pelin Esmer, bir kamyonete doluşup kendi köyleri gibi köylere giden, orada kendilerininki gibi hayatlar süren insanlar için tiyatro oynayan Arslanköylü kadınların uğraşını çok değerli bulduğunu dile getirdi. 

“Oyun” belgeseliyle, tiyatronun kadınların hayatına temas ettiği ana odaklanan Esmer, bu temasın günümüzdeki etkilerini gözlemlemenin, tiyatroyla hayatları değişen insanların ilk kez tiyatro seyreden insanlar ile karşılaşmasına tanıklık etmenin kendisi için heyecan verici olduğunu belirtti. 

Belgesel, Tribeca Film Festivali’nde En İyi Yeni Belgesel Yönetmeni Ödülü dahil birçok ulusal ve uluslararası festivalden ödül almıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmene cinsel istismardan 15 yıl, 7 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

Arda Turan milli takıma dönebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...