TEKSİF: Meris Tekstil'de işçi kıyımına son verilsin

İşten çıkarılan Meris Tekstil işçileri için eylem yapan TEKSİF, serbest bölgelerin sömürü bölgesi olduğunu vurgulayarak işçileri örgütlenmeye çağırdı.

10 Ağustos 2017 11:14
Paylaş

TEKSİF İzmir Şubesi, Ege Serbest Bölge'de kurulu olan ve yurt dışına üretim yapan Meris Tekstil'de iş güvencesi ve insanca yaşam için örgütlenen 39 işçinin işten çıkarılması ile  ilgili basın açıklaması yapılarak sendikal hakların tanınması istendi.

Serbest Bölge girişindeki eyleme Türk İş'e bağlı sendikaların şube başkanları da katılırken 'Meris Tekstil'de İşçi Kıyımına ve Sendika Düşmanlığına Son' pankartı açıldı ve 'Meris İşçisi Yalnız Değildir', 'Meris'e Sendika Girecek Başka Yolu Yok' ve 'Sendika Hakkımız Söke Söke Alırız' sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan Şube Başkanı Faruk Aksoy, serbest bölgelerin patronlara sınırsız, kuralsız, hukuksuz ve denetimsiz sömürü olanağı sunduğunu belirterek “Sendikamızın bugüne kadar sürdürdüğü örgütlenme kampanyalarının tamamına yakını patron ve patron vekilleri tarafından engellenme ve itibarsızlaştırma şeklinde cevap verilmiştir. Öte yandan ülkemize her seferinde hak ve özgürlükler konusunda direktif veren Avrupalılar kendi menşeili markalarının Türkiye'deki sömürü düzenine ortak olmuş ve sessiz kalmışlardır” dedi.

‘OHAL HAKLARIMIZI GASBEDİYOR’

OHAL düzeninin çalışanların elindeki hakları da gasbettiğini ifade eden Aksoy şunları söyledi “Son zamanlarda çıkan KHK’ler bizlere üzerimizden vahşice daha çok kârlar elde edileceğini, ekmeğimizin küçüleceğini ve geleceğimizin karartılacağını göstermektedir. Serbest bölgeler ve sanayi bölgelerindeki tüm çalışan emekçileri kendi iş kollarında örgütlenerek mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”
Basın açıklamasında yine TEKSİF'e üye olduğu işten atılan ve 80 gündür direnişte olan Fatih Uyda için de Hugo Boss'a çağrı yapıldı ve Uyda’nın işe geri alınması istendi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

BATIÇİM'de işçiler direniş çadırını kurdu

SONRAKİ HABER

‘Nuriye ile Semih haklı oldukları için yanlarındayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...