10 Ağustos 2017 09:36

Tanrıkulu: İşkenceyi hak gören kamu görevlilerinin izahı yok

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şemdinli'deki işkence iddialarını Başbakan Yıldırım'a sorarak Hakkari Valiliği'nin açıklamasına tepki gösterdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan işkence iddiaları üzerine Hakkari Valiliği’nin “zorlanılarak derdest edilmişlerdir” açıklamasına tepki gösterdi. Tanrıkulu, “Hükümetin, işkenceyi kendine hak görüp kamu görevlilerini cezasız bırakmasının izahı yoktur” dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Şapatan köyünde yurttaşların işkence yapılarak gözaltına alındığı basına yansımıştı. Bu haberler üzerine Hakkari Valiliği'dan açıklama yapılarak, “Şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir” denilmişti. Valiliğin açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'dan tepki geldi. Tanrıkulu, her türlü işkencenin insanlık suçu olduğunun altını çizerek, “İşkenceye karşı sıfır tolerans' sloganıyla işkenceyle mücadeleyi temel hedefleri arasına alan hükümetin, işkenceyi dahi kendine hak gören, bunu uygulamaya çalışan ve savunan kamu görevlilerini cezasız bırakmasının hiçbir hukuki, siyasi ve ahlaki izahı bulunmayacaktır” dedi.

Tanrıkulu, konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi de vererek, “İşkenceci kolluk güçleri ve sıralı amirleri derhal görevden alınacak mıdır, İşkenceye yeni bir tanım getirmeye çalışan Hakkari Valisi görevden alınacak mıdır?​” sorularını Başbakan Yıldırım'a yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

25 yıldır aynı kulede ormanı koruyor

SONRAKİ HABER

'Okullarda kayıt parası ya da bağış adı altında soygun’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...