10 Ağustos 2017 07:49

Tarsus Cezaevinde ailelere görüş cezası

Tarsus Kampüs Cezaevinde keyfi uygulamalarını sürdüren cezaevi yönetimi, buna tepki gösteren tutukluların ailelerine 2.5 ay görüş cezası verdi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Tarsus Kampüs Cezaevindeki siyasi tutukluların aileleriyle yaptıkları kapalı görüşlerde T.C kimlik numaralarının son 6 hanesinin şifre olarak kullanılmasını isteyen cezaevi yönetimi, uygulamaya tepki gösteren tutukluların ailelerine de 2 buçuk ay görüşe gitmeme cezası verdi.

Hak ihlalleri ile gündemden düşmeyen Tarsus Kampüs Cezaevinde keyfi uygulamalar devam ediyor. Tarsus Kampüs Cezaevinde “Örgüt propagandası” iddiasıyla 3 aydır tutuklu bulunan Mizgin Dağ’ın ablası Zelal Dağ’ın aktardığı bilgiye göre, önceki hafta kapalı görüş için cezaevine giden aileler getirilen şifre uygulaması sebebiyle görüş yapamadan geri döndü. Zelal Dağ, kardeşinin ve diğer tutukluların cezaevi idaresinin getirdiği şifreli uygulamayı kabul etmedikleri için kapalı görüşe çıkmayı reddettiklerini ve ellerine yazdıkları notlarla ailelere “Kapalı görüşlere gelmeyin” mesajı verdiklerini söyledi. Cezaevi idaresinin bu uygulamasına tepki gösteren ailelerin görüşten çıktıktan sonra kampüs içerisindeki servise binmeyi reddettiklerini ve cezaevi kampüsünden yürüyerek çıktıklarını anlattı. Dağ, yürüyüş sırasında jandarma tarafından yolları kesilen ailelere 2 buçuk ay görüşe gelmeme cezası verildiğini ifade etti. Dağ, şifreli görüş uygulamasını kabul etmeyen tutuklulara da “aileleri galeyana getirme” suçlamasıyla soruşturma açıldığını söyledi.

TARSUS’TA AÇLIK GREVİ DEVAM EDİYOR

Tarsus Kampüs Cezaevi son dönemde yaşanan hak ihlalleriyle gündeme gelirken, tutuklular bu ihlallere dikkat çekmek için açlık grevine girdi. Cezaevinde yaşanan ihlaller arasında, ciddi sağlık sıkıntıları yaşayan tutukluların revire kaldırılmadığı, tutukluların telefon ve açık görüşlerinin engellendiği, cezaevi idaresinin 15 kişilik koğuşa kirli ve içilemez olan bir damacana su verdiği, bu damacananın tutuklulara yetmediği, aileler tarafından gönderilen kitap, dergi ve mektupların cezaevi idaresince keyfi olarak bekletildiği ve çok geç verildiği, koğuşlar tarafından verilen ihtiyaç listesinin karşılanmadığı, hiçbir sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yaptırılmadığı yer alıyor.

ÖNCEKİ HABER

Ceyhan'da Aram Yağ Fabrikasında patlama: 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetinde yine iyi hal ve haksız tahrik indirimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...