10 Ağustos 2017 07:37

10 Ekim katliamının 22. ayı: Yitirilenler için anıt talebi

10 Ekim 2015'teki IŞİD katliamında yitirilen 102 can anıldı. Etkinlikte anıt ve meydanın adının değiştirilmesi talebi dile getirildi.

Paylaş

Ankara Tren Garı'nda IŞİD'in 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirdiği bombalı saldırılar sonucu hayatını kaybeden 102 can, katliamın 22. ayında anıldı.  Katliamda yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının katıldığı anmada, yitirilenler için anıt yapılması ve katliamın gerçekleştiği meydanın adının “ 10 Ekim Barış Meydanı” olarak değiştirilmesi talebi bir kez daha dile getirildi.

Anmaya destek olmak için gelen KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik konuşma yaparak, “22 ay önce emek, barış, demokrasiden yana olan güçler buradaydık. Katiller Suruç'tan sonra Ankara'yı da kana bulandı. Onları saygıyla anıyorum. Bundan sonra hukuksal süreç ve canlara verilen sözleri yerine getirmek için üzerimize düşün görevi yapacağız. Buranın barış meydanı olmasıyla ilgili elimizden gelen çabayı sürdüreceğiz” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE EDERSEK KARANLIĞA TESLİM OLMAYIZ

10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun ise katliamın üzerinden 678 gün geçtiğini hatırlatarak, “Acılarımız dinmedi, bedel verenlerin ailesi olarak bizler tüm kurumlardan destek bekliyoruz. Biz biliyoruz ki Diyarbakır, Suruç ile başlayan bu karanlık orduya karşı beraber mücadele edilmelidir. Anmalara katılmaz, onları unutturursak, o katillere teslim olmuş oluruz. Biz karanlığa teslim olmayacağız” diye konuştu. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edilen 10 Ekim davasına da değinen Coşgun, davanın 5. tur duruşmasının 25 Eylül'de görüleceği bilgisini paylaşarak, “Davada eksik sanıkla yargılama yapılması ve başka IŞİD davalarına müdahillik talebimizin reddedilmesi yaralayıcıdır. Bu davada en büyük gölge, katliamı önlemesi gereken kamu kurumlarının hesap vermemesidir. Katliam anında yaralılara ve onlara yardım etmek isteyenlere gaz sıkanlar, ambulanstan önce TOMA gönderenler vicdanlarda mahkum edilmiştir” dedi.
Coşgun, 10 Ekim aileleri olarak katliamın gerçekleştiği meydanın isminin  “10 Ekim Barış Meydanı” olarak değiştirilmesini ve meydana anıt yapılmasını talep ettiklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

10 EKİM ANKARA KATLİAMI ÖZEL SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

‘Urla’da ambulanslar çürümeye terk edildi’

SONRAKİ HABER

Ceyhan'da Aram Yağ Fabrikasında patlama: 1 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...