10 Ağustos 2017 05:26

9 aylık hamile Remziye Baskak’ın tutuklanmasına tepki

Mersin’de cezası kesinleştiği için tutuklanan 9 aylık hamile Remziye Baskak'ın avukatı infazın ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

Mersin’de cezası kesinleştiği için tutuklanan 9 aylık hamile Remziye Baskak'ın tutuklanmasına tepki gösteren avukatı Ali Bozan, infazın savcılık tarafından ertelenmesi gerektiğini belirtti. 

Mersin'in Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde oturan 9 aylık hamile Remziye Baskak, 5 Ağustos tarihinde "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla kesinleşmiş cezası olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklandı. Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Baskak’ın avukatı Ali Bozan, müvekkilinin 2005 yılında katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle bu cezayı aldığını ve Yargıtay tarafından da kararın onandığını belirtti. 

Müvekkilinin 9 aylık hamile iken cezaevine gönderildiğini hatırlatan Bozan, "Bir basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle 'Örgüte yardım ve yataklık yapmak' suçundan cezalandırılması başlı başına bir hukuksuzluktur" diye ifade etti.

'EN KISA SÜREDE İNFAZ ERTELEME KARARI VERİLMELİ'

İnfaz yasası gereğince savcılığın infaz kararını erteleme kararı vermesi gerektiğini dile getiren Bozan, "Ancak bugüne kadar savcının bu konuda girişimi olmadı. Biz Remziye Baskak'ın hamileliği nedeniyle doğumunu sağlıklı koşullarda yapabilmesi için infazının ertelenmesi için başvuru yapacağız" dedi. 

9 aylık hamile bir kadının kötü muamele ve işkence ile gündeme gelen Tarsus Cezaevi'nde doğum yapması ve çocuğunun bakımını o koşullarda yapmasının mümkün olmadığını dile getiren Bozan, yapacakları infaz erteleme başvurusuna Cezaevi Savcılığı'nın ve İnfaz Hekimliği'nin de hukuka uygun davranarak, olumlu yanıt vermesini beklediklerini söyledi. 

'ANNE VE BEBEĞİN HAYATI RİSKE GİREBİLİR'

Baskak’ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, "Gebeliğin son haftaları anne ve bebek açısından daha sık kontrol gerektiren bir süreçtir. Cezaevi şartları, bu kontrollerin gerçekleştirilmesi için uygun değildir. Herhangi riskli bir durum, bu koşullarda gözden kaçabilir, anne ve bebeğin hayatı riske girebilir" diye ifade etti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Akif Beki, Hürriyet'teki son yazısını yazdı

SONRAKİ HABER

ABD’den Putin’e Abhazya tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...