10 Ağustos 2017 04:49

İstanbul'da ByLock operasyonu: 35 gazeteciye gözaltı kararı

İstanbul'da ByLock operasyonu kapsamında 35 gazeteci için gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 35 gazeteci için gözaltı operasyonu başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri gazeteciler hakkında arama ve gözaltına alma işlemlerine başladı. Gözaltıların 'FETÖ'nün gizli haberleşme programı olduğu belirtilen “Bylock” gerekçesiyle düzenlenen bir operasyon olduğu öne sürülüyor.

Gözaltına alınanlar arasında BirGün Gazetesi Editörü Burak Ekici de var. Gözaltına alınan Ekici için bir haftalık avukat yasağı konulduğu için gözaltı hakkında bir bilgi verilmedi. Ancak Burak Ekici hakkındaki iddiaları Anadolu Ajansı (AA) geçti.

BİRGÜN: GÖZALTI NEDENİNİ BİLDİRİN

BirGün gazetesi de yazılı bir açıklama yaparak şunları aktardı: "10 Ağustos 2017 sabah saatlerinde 35 kişi hakkında FETÖ soruşturması çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonda www.birgun.net internet sitemizde yaklaşık bir yıl önce işe giren genç meslektaşımız Burak Ekici de sabah evinde gözaltına alınmıştır. Operasyon gazetemize yönelik değildir ancak avukatlarımız konuyu yakinen takip etmektedir. Ekici ile ilgili iddiaların tarafımıza bildirilmesini ve soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz.”

Evrensel'e konuşan BirGün Yayın Kurulu Üyesi Berkant Gültekin ise “Yönetim Kurulu olarak açıklama yaptık. Burak Ekici'nin neyle suçlandığını Anadolu Ajansı'ndan öğrendik. Sadece gerçek adalet ve hukuk talep ediyoruz" dedi.

GÖZALTINA ALINANLAR

Burak Ekici dışında gözaltına alınan isimlerden bazıları açıklandı: Muhsin Pilgir (eski Zaman ve Cihan muhabiri), Ömer Faruk Aydemir (İHA İstihbarat Şefi), Sait Gürkan Tuzlu, Cüneyt Seza Özkan (eski Samanyolu Haber Yönetmeni), Yusuf Duran, Ahmet Feyzullah Özyurt, Ahmet Sağırlı (eski Türkiye gazetesi yazarı), Mutlu Özay. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li Ünal: Oğan 'Yeniden yapılandırıyoruz' demek istedi

SONRAKİ HABER

AKP'nin raporu: Partide yeni sistem içselleştirilemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa