17 Şubat 2011 20:20

Başbakana soru: Kaç gazeteci ve aydın tutuklandı

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hükümetiniz döneminde muhalif düşünceleri ile bilinen kaç bilim adamı, akademisyen ve gazeteci gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır” diye sordu. Ayhan, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle İnternet sitesi odatv&rs

Başbakana soru: Kaç  gazeteci ve aydın tutuklandı
Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hükümetiniz döneminde muhalif düşünceleri ile bilinen kaç bilim adamı, akademisyen ve gazeteci gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır” diye sordu. Ayhan, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle İnternet sitesi odatv’ye yapılan baskını TBMM gündemine taşıdı.
KORKU İMPARATORLUĞU
İktidara muhalif yazı ve düşünceleri ile bilinen, bilim adamları, gazeteciler, sivil toplum örgütü yöneticilerinin, Ergenekon, Balyoz gibi davalarla ilişkilendirilerek gözaltına alındığını belirten Ayhan, “Adeta cezaya dönüşen tutuklamalar, toplumda bir korku imparatorluğu yaratmaktadır. Hükümetin demokrasi, basın özgürlüğü, muhalif düşüncelerin susturulması yönündeki yürüttüğü linç girişiminin son örneği 14 Şubat 2011 tarihinde yaşanmıştır. Muhalif düşünceleri ve araştırmacı gazeteci kimliği ile bilinen Soner Yalçın’ın evi ve odatv basılmıştır.” dedi.
CHP’li Ayhan, Başbakandan şu sorulara yanıt istedi:
“Hükümetiniz döneminde muhalif düşünceleri ile bilinen kaç bilim adamı, akademisyen ve gazeteci gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır? İlk gözaltına alınma tarihleri nedir? Sonuçlanan dava var mıdır?
Sonuçlanmayan davalar nedeniyle Hizbullah militanları serbest bırakılırken, Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında kaçma ve delil karatma olanağı bulunmayan gazeteci ve askerlerin gözaltına alınması hukuk devletiyle bağdaşır mı? Söz konusu davalara bakan hakimleri değiştirerek, ülkemize uzun yıllar hizmet vermiş insanların tutuklanması hukuka olan güveni zedelemez mi? AKP kendi hukukunu mu yaratmaktadır?
Yaşanan olaylar, hükümetin basın özgürlüğünü engellemek ve muhalif düşünceleri susturmak için baskı uyguladığı iddialarını doğrulamıyor mu?
Muhalif görüş ve yazılarıyla bilinen kaç köşe yazarı hükümetiniz döneminde görevinden edilmiştir? Hükümetiniz bu gücü nereden almaktadır?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Balyoz tutuklamaları TSK’da taşları yerinden oynattı

SONRAKİ HABER

Bağış’tan KKTC için, ‘Yemedik, yedirdik’ açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...