09 Ağustos 2017 18:30

'Kuzey Kore, halkını yıkıma uğratacak planları bırakmalı'

ABD Savunma Bakanı Mattis, 'Kuzey Kore, rejimlerinin sonunu getirecek ve halkı yıkıma uğratacak eylemler planlamayı kesmeli' açıklaması yaptı.

Paylaş

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore'ye yönelik çok sert açıklamalarda bulundı. Mattis, Kuzey Kore yönetiminden "Rejimlerinin sonunu getirecek ve halkını yıkıma uğratacak eylemler planlamayı kesmesini" istedi.

Yaptığı yazılı açıklamada Mattis, "Kuzey Kore kendi kendini izole etmeyi bırakmalı ve nükleer silah yarışından vazgeçmeli," ifadelerini kullandı.

"Rejimin eylemleri, bize karşı ağır bir şekilde yenilmeye devam edecek; başlattığı silahlanma yarışı ya da çatışmayı kaybedecektir," diyen Mattis, Kim Jong Un yönetiminin nükleer füze programı krizini "diplomatik şekilde çözmeyi tercih ettiklerini" tekrarladı. Mattis, "askeri faaliyetin felaket sonuçlar doğurabileceğini" hatırlattı.

James Mattis ayrıca, "Kim Jong Un, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin küresel güvenlik ve istikrara karşı bir tehdit oluşturduğunu kabul eden Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ortak sesine ve tüm dünyadan hükümetlerin yaptığı açıklamalara kulak vermeli" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Serkan Keskin’li ‘Cimri’ sahnede

SONRAKİ HABER

İlkokul müdür yardımcısı IŞİD'den gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...