09 Ağustos 2017 17:43

Zapata, Amara Yayıncılıktan çıktı

Emiliano Zapata’nın konu edindiği 'Zapata/Meksika’da Köylü Devrimi' adlı kitap Amara Yayıncılıktan çıktı. 

Paylaş

Yazar Robert P. Millon tarafından kaleme alınan Meksika devriminin sembol isimlerinden Emiliano Zapata’nın konu edindiği, “Zapata/Meksika’da Köylü Devrimi” adlı biyografi ve araştırma kitabı, Amara Yayıncılıktan çıktı. 

MEKSİKA KÖYLÜ DEVRİMİNİN ÖNCÜSÜ

“Ne kölelere layık bir barışı ne de mezardaki bir barışı asla istemiyoruz. Özgürlük esaslı inancımızın öngördüğü toprak reformunun temelleri üzerine kurulu siyasi bir reform ve barış istiyoruz. Biz ne kardeşlerimizin kanı üzerinden pazarlığa oturacak insanlarız ne de düşmanlarımızın kemiklerine basarak devlet ve kilisede mevkilere konmaya niyetli insanlarız” diyen, Meksika köylüsü adına toprak reformu ve demokratik haklar için bayrak açan Emiliano Zapata,  bir süre için de başarılı olmuş; ancak çeşitli nedenlerle kesin zafere ulaşamamıştı. 

O zamanlar genç bir bilim insanı olan Robert P. Millon derinlemesine bir araştırma sonunda meydana getirdiği bu eserinde, Zapata ve devrimci hareketini, çeşitli yönleriyle tanıtmakta ve devrimler tarihi içinde gerçek yerine oturtmakta. 

Yasin Beştaş'ın yayına hazırladığı ve altı bölümden oluşan kitap, kapsamlı bir şekilde revize edilerek okuyucuya sunuldu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın müziği Nilüfer’de yankılanacak

SONRAKİ HABER

Serkan Keskin’li ‘Cimri’ sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...