09 Ağustos 2017 16:16

İstanbul'da polisin ‘Nuriye ve Semih adı geçmeyecek’ tehdidi

İstanbul’da Nuriye, Semih ve ihraçlar için yapılan eylemde polis ‘Nuriye ve Semih’in adları geçmeyecek’ diye tehdit etti.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun, Nuriye ve Semih'in serbest bırakılması ve ihraçlar edilenlerin işe geri alınması talebiyle Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirmek istediği basın açıklaması polis engeliyle karşılaştı.

Polisin yoğun yığınak yaptığı alanda emekçiler polis tarafından abluka altına alınırken onlarca çevik kuvvet, TOMA ve gözaltı araçları da alana konuşlandırıldı. Eylem öncesinde polis emekçileri “Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasağı var, Nuriye ve Semih adları geçmeyecek” diye tehdit etti. 

Abluka altında" KHK'ler gidecek biz kalacağız"," İşimizi geri alacağız","Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganı atıldı. 

Burada açıklama yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Özlem Tolu artık Nuriye ve Semih'in isminin dahi söylenmesinin engellenmek istendiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "KHK'leri protesto etmek, açlık grevinde olan iki arkadaşımızın  yaşam hakkını savunmak için bu eylemi yaptık. İki arkadaşımız için yapmış olduğumuz eylem Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından engellenmek istendi. Daha önce de bu eylemlere müdehale yapıldı. Arkadaşlarımız darbedildi. İki arkadaşımızın isminin dahi söylenmesine izin verilmiyor. Ama biz bu engellemelere asla boyun eğmeyeceğiz. Mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Polis ablukası altında yapılan açıklama sırasında, eylemi izlemek isteyenler de alandan uzaklaştırıldı. Yaşlı bir emekçi polisin engellemeye çalışmasına tepki gösterirken polis, bu sırada görüntü alan muhabirlerin kamerasındaki görüntüyü de silmek istedi. 

Polis engellemesi ve ablukası alkışlarla protesto edildi. (İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Bir adam, 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

SONRAKİ HABER

KESK İzmir: İşimize iade edilene kadar mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa