09 Ağustos 2017 14:58

Özakça: Çocuklarımız işlerine dönerlerse eylem bitecek

Yüksel Caddesinde ‘işimizi geri istiyoruz’ eyleminde Özakça’nın annesi Sultan Özakça ‘Bu eylem çocuklarımız işlerine geri dönerse bitecek’ dedi.  

Paylaş

Yüksel Caddesi'nde 273 gündür devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eylemine müdahale eden polise tepki gösteren Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, “Bu eylem çocuklarımız işlerine geri dönerse bitecek” dedi. 

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başlattığı açlık grevi eylemi 154’üncü gününde devam ediyor. Hem zorla Sincan Kampüs Cezaevi Hastanesi’nde tutulan Gülmen ile Özakça’ya destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 274’üncü gününe girdi. Her gün olduğu gibi bugün de basın açıklaması yapmak isteyen destekçiler, Yüksel Caddesi'nde bulunan ve Ankara polisi tarafından abluka altına alınan İnsan Hakları Anıtı önüne gitmek üzere Konur Sokak’ta toplandı.

‘ÇOCUKLARIMIZ İŞLERİNE DÖNERSE EYLEM BİTECEK’

“Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 154 gününde Nuriye ve Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açan eylemciler, “Nuriye Semih onurumuzdur” ve “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları attı. Konur Sokağı kalkanları ile kapatan polis eylemcilerin hem geçişine hem de açıklama yapmasına izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler, polis tarafından itilerek, Konur Sokak'tan uzaklaştırıldı. Polisin zorla uzaklaştırmaya çalıştığı eylemcilerden, Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, “Çocuklarımız işlerine dönerse bu eylem bitecek” diye konuştu. 

‘HERKES ARTIK KIZINA NURİYE OĞLUNA SEMİH DİYEBİLECEK’

Veli Saçılık da polisin zor kullanmasını ve kendilerine yönelik tutumu sindirme amaçlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Onlar Nuriye ile Semih’in adını söylememize izin vermiyorlar. Ama verdiğimiz mücadele ile artık herkes oğluna Semih, kızına Nuriye diyebilecek. Biz kazanacağız onlar defolup gidecek.” Ardından konuşan insan hakları savunucusu Adnan Vural adlı eylemci ise “Polis bize beş dakika müsaade edeceğini söylemesine rağmen izin vermiyor. Hepiniz görüyorsunuz bunlar kendi sözlerini dahi tutmuyorlar. Nuriye ve Semih işlerine geri dönünceye, İnsan Hakları Anıtı özgür oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

İran'da 6 kişi, Zumba öğrettikleri gerekçesiyle gözaltında

SONRAKİ HABER

Atatürk Liseliler TÜGVA ile protokolün iptalini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...