09 Ağustos 2017 14:02

CHP’li Didem Engin’den TRT bandrol zammına tepki 

TRT bandrol oranının yüzde 10’a çıkmasına tepki gösteren CHP’li Engin ‘AKP kendi propagandasını yaptırdığı TRT için halktan zorla para alıyor’ dedi.

Paylaş

Bakanlar Kurulu'nun cep telefonlarından alınan TRT bandrol oranını yüzde 10'a çıkaran ve bandrol kapsamını genişleten kararına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "TRT objektif ve adil yayın yapan bir devlet kanalı değil. AKP kendi propagandasını TRT'yi kullanarak yapıyor, sonra da parasını tüm vatandaşlarımızdan zorla alıyor. AKP Hükümeti vatandaşı soyup soğana çeviriyor." dedi. Engin, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi başlıklı torba kanun komisyonda görüşülürken de geceyarısı getirilen TRT önergelerine sert tepki vermiş ve TRT payının vatandaşlardan alınmaması için yoğun mücadele vermişti.

TRT 'SÖZDE' DEVLET TELEVİZYONU, 'ÖZDE' AKP SÖZCÜSÜ BİR KANAL

Didem Engin “Bugün taraflı yayıncılığı ile bilinen "sözde" devlet televizyonu, "özde" AKP sözcüsü TRT'nin, tüm vatandaşlarımızın cebinden zorla alınan vergiler ile yayın yapması ne demokrasi ile ne de hukuk devleti ilkesiyle bağdaşır" dedi.

TEKNOLOJİK GELİŞMELER TRT'Yİ ZENGİN EDECEK!

Televizyonlar, video cihazları, bilgisayar, tabletler, cep telefonları gibi hemen hemen tüm elektronik cihazlardan alınan TRT bandrol ücretini, bu cihazları satın alan tüm vatandaşlar ödemek zorunda. Son Bakanlar Kurulu kararı cep telefonlarından alınan yüzde 6-7'lik TRT bandrol oranını yüzde 10'a çıkarıyor, bandrol ücreti alınacak cihazların kapsamını genişletiyor ve TRT'ye ek gelir getiriyor. Didem Engin “Bu düzenlemelere göre teknolojide yaşanan gelişmeler sonucunda görsel ve/veya işitsel yayın alabilen cihazlar gelişip çoğaldıkça TRT'nin cebine giren para da artacak ve TRT zenginleşecek.” dedi. 

DİDEM ENGİN KOMİSYONDA DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kamuoyunda geniş tartışmalara yol açan zeytinlik sahalarının ve meraların imara açılmasına ilişkin maddeler içeren Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi başlıklı torba kanun komisyonda görüşülürken, AKP gece yarısı önergeleriyle TRT bandrolüne ilişkin düzenlemeleri de pakete eklemişti. Eklenen geceyarısı önergelerinin asıl niyeti TRT bandrol ücretleriyle ilgili Bakanlar Kurulu kararına vatandaşların hukuki olarak itiraz etmelerini ve haklarını aramalarını zorlaştırmak için bandrol oranlarını TBMM Genel Kurulu'ndan geçirip yasal koruma altına almaktı. Gece yarısı önergelerinin AKP oyları ile komisyonda ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, "AKP Bakanlar Kurulu kararını yasa maddesi haline getirerek, vatandaşın dava açma hakkını elinden almanın peşine düşmüştür." demişti.

'VATANDAŞIN HAK ARAMASINDAN KORKTULAR!'

Komisyon görüşmelerinde getirilen bu son dakika önergesinin gerçek sebebini ısrarla soran Didem Engin'in "Acaba vatandaşlarımız ileride herhangi bir mahkemede hak arama talebinde bulunursa, herhangi bir dava açılırsa bunun önüne geçebilmek için mi bu düzenleme yapılıyor?" sorusunu sormuştu.

Didem Engin, "AKP yandaş TRT'nin gelirlerinin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu bildiği için gece yarısı önergeleri ile bu gelirleri yangından mal kaçırır gibi kamuoyundan gizleyerek yasalaştırma derdine düştü. TRT gibi AKP'nin güdümünde yayın yapan bir kanalın vatandaştan zorla alınan vergiler ile zenginleştirilmesi kabul edilemez" dedi. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 20 yaşında

SONRAKİ HABER

İyidil savunmasında, eniştesi Özdemir'i referans aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa