09 Ağustos 2017 12:43

PETKİM’de işçilere mobbing ve çifte standart

Petrol-İş Aliağa Şubesi 'Potansiyel suçlu' ilan edilerek işten atılan 6 işçiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Petrol-İş Aliağa Şubesi bu sabah içeri giren vardiya ile birlikte, PETKİM giriş kapısı önünde “Potansiyel suçlu” ilan edilerek işten atılan 6 işçinin durumuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında sendika ve işçiler işten atılmaları protesto ederek atılan işçilerin bir an önce geri alınmasını talep etti. 

Basın açıklamasında konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, TİS sürecinden sonra PETKİM patronunun işçilere karşı olumsuz tutum ve davranışlarına devam ettiğini belirterek, “Bazı birimlerdeki yöneticilerin üyelerimize karşı sergilemiş oldukları yönetim anlayışlarının iş barışını olumsuz yönde etkileyeceğini belirtmek isteriz. Ayrıca bu tür davranışların karşılığı mobbingdir ve suç teşkil etmektedir” dedi. 

İşten atmaların çifte standart ve kayırmacılık olduğunu belirten Oktay, “Aynı durumda olup da şu an işine devam eden kaç yöneticiniz var? Bu arkadaşlarımızın suçları sendikamız üyesi olmak mı?​” diye sordu. SOCAR AŞ patronunu uyaran Oktay, “SOCAR yönetimi olarak yapmış olduğunuz bu tür çifte standart uygulamaları hangi yönetim anlayışınıza sığdıracaksınız? 6 arkadaşımızla ilgili yapmış olduğunuz bu uygulama aynı zamanda TİS ihlalidir. Bu tür uygulamalara sessiz kalmayacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz” dedi. 

NE OLMUŞTU?

25 Temmuz günü PETKİM çalışanı 6, Star Rafinerisi çalışanı 3 işçi gözaltına alınmıştı. 14 günlük gözaltı süreci sonrasında mahkeme, suçsuz olduklarını tespit ederek serbest bıraktı. 5’i PETKİM’den 1’i de Star’dan olmak üzere 6 işçi 8 Ağustos tarihinde işe geldiğinde yönetim tarafından “Potansiyel suçlu” denilerek 25/B maddesi ile işten çıkarıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ın stoper transferindeki bir numaralı hedefi Medel

SONRAKİ HABER

Galatasaray'dan 'Arda Turan' hamlesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa