09 Ağustos 2017 12:32

Düğün müzisyenleri eylemde: Yevmiye yoksa delilo da yok

Diyabakır'da düğün müzisyenleri yevmiye uygulamasının kaldırılması üzerine eyleme geçti.

Paylaş

Diyarbakır'da sayıları 300’ü bulan müzisyenler düğün salonu sahiplerini protesto etti. Müzisyenler düğün salonlarında kaldırılan bahşiş uygulamasına geri dönülmesini istedi.

200’ü aşkın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da üç gündür 70 salonda canlı müzik hizmeti verilmiyor.  Diyarbakır’da düğün salonlarında çalışan müzisyenler yevmiye olarak geçersiz döviz verilmesine tepki gösterdi. Pazar gününden itibaren Göletli Park’ta toplanan müzisyenler davul zurna çaldı, halay çekti. Sık sık ‘Direne direne kazanacağız’ sloganının atıldığı eylemde müzisyenler adına açıklama yapan İbrahim Dağdelen, Diyarbakır’da düğün salonlarında çalışan müzisyenlerin yevmiye ile geçindiğini söyledi. 
Yaşadıkları sıkıntılara değinen Dağdelen, “Eğer ortaya para atılırsa evine bir iki lokma ekmek götürebilecek, ortaya para atılmazsa o gün parasız eve gidecek. Bir de bunun üzerine sahte dolarlar çıktı. Sahte dolarlar atılınca o da gitti. Müzisyenler ekonomik sıkıntı nedeniyle bunalıma giriyor” dedi.  

BBC Türkçeden Hatice Kamer’e konuşan Ses Sanatçısı İbrahim Nuhat ise müzisyenlerin talepleri ile ilgili şunları aktarıyor: “Her salonda sekiz, on kişi çalışıyor. Büyük paralar talep etmiyoruz, en azından müzisyen salona gelip düğünde çaldığında, evine döndüğünde cebinde en azından bir elli lira olsun. Evine, çocuğuna süt, ekmek alabilsin. Bu eylemin başarılı olması için müzik gruplarının başlarıyla görüştüm, eylem birliği kararı aldık. 400 müzisyeni bir araya getirdik. Pazartesi gününe kadar salon sahiplerine mühlet verdik, yoksa hepimiz işi bırakıyoruz.”

Sanatçı Nimetullah Yıldız da “Yevmiye yoksa delilo da yok” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kemer'de orman yangını

SONRAKİ HABER

Cudi ve Gabar günlerdir yanıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa