09 Ağustos 2017 12:13

‘Kırmızı etiketli’ asansörler 1 yıldır kullanılıyor

İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi yönetimi kullanılmaması gereken kırmızı etiketli asansörleri yaklaşık bir yıldır çalıştırıyor.

Paylaş

İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi yönetimi hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının canını tehlikeye atarak kullanılmaması gereken kırmızı etiketli asansörleri yaklaşık bir yıldır çalıştırıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının asansörlere yönelik muayene zorunluluğu getiren Asansör Bakım, İşletme ve Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin yayımlanışının ardından 5 yıl geçti ancak buna rağmen sadece eski yapılarda aralarında devlet kurumlarının da olduğu çok sayıda yeni binanın asansörleri de kullanım açısından tehlike saçıyor. 

Bunlardan biri de her gün binlerce çocuğun tedavi gördüğü Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi. TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından 2016’nın kasım ayında ve 2017’nin şubat ayında yapılan yıllık periyodik bakımların ardından asansörlerin hemen hemen hepsine kırmızı etiketler yapıştırıldı. 7 bloktan oluşan hastanenin çok az asansörü kullanım için uygun durumda.

Odanın uzmanları tarafından yapılan test ve denetimlerin sonrasında asansörlerin can ve mal güvenliği açısından yüksek risk taşıdığı tespit edildi. Tamamen tehlikeli olduğunun vurgulandığı asansörlerin denetimi esnasında tespit edilen uygunsuzlukların en geç bir ay içinde giderilmesi isteniyor ancak uzmanların uyarılarını dikkate almayan hastane yönetimi denetimin üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen gerekli adımları atmamış durumda. İlgili yönetmeliğe göre asansörlerin mühürlenerek kullanım dışına çıkarılması ve idari para cezası kesilmesi gerekiyordu. 

Konuyla ilgili ulaşmaya çalıştığımız Hastanenin Başhekimi Hurşit Apa telefonlarımıza geri dönmedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vergi rekorları erimeyi gösterdi

SONRAKİ HABER

Baydemir: Vicdanı olan herkesin sahip çıkması gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...