09 Ağustos 2017 11:59

AİHM'in Gülmen ve Özakça kararına tepki: Yaşamı savunun

AİHM'in Semih Özakça ve Nuriye Gülmen kararına KESK'ten tepki: Çıkarı değil, insan yaşamını savunun.

Paylaş

AİHM’nin Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında tahliye kararı vermemesine tepki gösteren KESK, AİHM’nin karar verirken devletlerin çıkarlarını değil, insanların yaşam ve özgürlüklerini gözetmesi gerektiğini belirtti. 

KESK Ankara Şubeler Platformu, ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevini devam ettiren Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için AHİM’nin tahliye kararı vermemesine tepki gösterdi. 

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube binasında gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı yapan KESK Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, Gülmen ve Özakça’nın ölüm sınırında olduğunu belirterek “AİHM, kuruluş değerlerine ve amacına gölge düşüren bir karar almıştır. AİHM karar verirken devletlerin çıkarlarını değil, insanların yaşam ve özgürlüklerini gözetmesi gerekir” dedi. 

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de, AİHM’nin ve Avrupa Parlamentosunun son süreçte iki siyasi karar verdiğini belirterek, “İhraç edilen arkadaşlarımızın göreve iade edilmeleriyle ilgili OHAL Komisyonunu başvuru adresi olarak göstermişlerdir. Uzun yıllara yayılan bir hukuksal süreçle, mağduriyetle karşı karşıya kalınacaktır. İkinci kararları ise Gülmen ve Özakça hakkında verdikleri karardır.” dedi. AİHM’nin hukuksal ve uluslararası ölçülerle uyumlu olmayan kararlar verdiğini kaydeden Bozgeyik, “Her iki karar da siyasidir. Türkiye’deki hükümetle AİHM arasındaki ilişkilerin de geldiği noktayı göstermektedir. Umarız bu iki karardan vazgeçilir ve bu kararlar düzeltilir” dedi. 

‘ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALARA HAYIR’

“Diyarbakır, Van, İstanbul, Ankara’da sokağa çıkan kamu emekçilerine polis tarafından orantısız güç kullanılıyor” diye konuşan Bozgeyik, özellikle Ankara Valiliğinin İnsan Hakları Anıtı’nı demir bariyerlerle ablukaya almasını ve basın açıklamalarına izin vermemesini kınadı. Bozgeyik, Ankara Valiliğini ve İçişleri Bakanlığını antidemokratik uygulamalardan vazgeçmeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Altıok: Adalet ve hak kavramları hiç bu kadar çiğnenmedi

SONRAKİ HABER

Kaldırım taşı döşeyen işçi, iş makinesinin altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...